Pilaf z jehněčího masa ze Středního východu

V

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

  • 300 g rýže basmati
  • Olej
  • 1 cibule
  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lusky kardamonu
  • 1 tyčinka skořice
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 100 g sušených meruněk
  • 70 g kešu oříšků pražených na medu
  • Sůl a pepř

Bylinkový dresink

  • 1 ½ stroužku česneku
  • 15 g čerstvého koriandru
  • ¼ lžičky mletého kardamonu
  • ⅓ lžičky mletého kmínu
  • 75 ml extra panenského olivového oleje

INSTRUKCE

  1. Zatímco připravujete a vaříte zeleninu a jehněčí, namočte na 15 minut propláchnutou rýži.
  2. Zvolte možnost Saute a do vnitřního hrnce přidejte trochu oleje. Když se rozpálí, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a restujte ji do měkka.
  3. Přidejte mleté jehněčí maso a vařte, dokud nezhnědne. Poté přidejte česnek, koření a okapanou namočenou rýži a restujte další 2 minuty.
  4. Do vnitřního hrnce přidejte velkou špetku soli a vývar, který by měl pokrýt rýžovou směs.
  5. Zrušte funkci Saute a zajistěte poklici s nasazeným krytem pro tlakové vaření.
  6. Vyberte možnost Tlakové vaření, nastavte čas na 3 minuty a zvolte přirozené uvolnění tlaku.
  7. Zatímco se jehněčí maso s rýží vaří, smíchejte všechny ingredience na bylinkový dresink, poté je osolte a opepřete a dejte stranou.
  8. Po 18 minutách přirozeného uvolnění rychle uvolněte zbývající tlak a otevřete víko.
  9. Jehněčí pilaf promíchejte, podle chuti dochuťte a přidejte na kostičky nakrájené sušené meruňky a bylinkový dresink. Posypte medem opraženými kešu oříšky a podávejte.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...