V
VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 300 g rýže basmati
- Olej
- 1 cibule
- 500 g mletého jehněčího masa
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička kmínu
- 2 lusky kardamonu
- 1 tyčinka skořice
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 g sušených meruněk
- 70 g kešu oříšků pražených na medu
- Sůl a pepř
Bylinkový dresink
- 1 ½ stroužku česneku
- 15 g čerstvého koriandru
- ¼ lžičky mletého kardamonu
- ⅓ lžičky mletého kmínu
- 75 ml extra panenského olivového oleje
INSTRUKCE
- Zatímco připravujete a vaříte zeleninu a jehněčí, namočte na 15 minut propláchnutou rýži.
- Zvolte možnost Saute a do vnitřního hrnce přidejte trochu oleje. Když se rozpálí, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a restujte ji do měkka.
- Přidejte mleté jehněčí maso a vařte, dokud nezhnědne. Poté přidejte česnek, koření a okapanou namočenou rýži a restujte další 2 minuty.
- Do vnitřního hrnce přidejte velkou špetku soli a vývar, který by měl pokrýt rýžovou směs.
- Zrušte funkci Saute a zajistěte poklici s nasazeným krytem pro tlakové vaření.
- Vyberte možnost Tlakové vaření, nastavte čas na 3 minuty a zvolte přirozené uvolnění tlaku.
- Zatímco se jehněčí maso s rýží vaří, smíchejte všechny ingredience na bylinkový dresink, poté je osolte a opepřete a dejte stranou.
- Po 18 minutách přirozeného uvolnění rychle uvolněte zbývající tlak a otevřete víko.
- Jehněčí pilaf promíchejte, podle chuti dochuťte a přidejte na kostičky nakrájené sušené meruňky a bylinkový dresink. Posypte medem opraženými kešu oříšky a podávejte.