VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 85 g másla
- 50 g cukru
- 120 g hladké mouky
- Moučkový cukr
POKYNY
- Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš – těsto se bude drobit.
- Těsto rozválejte do tvaru špalku, pevně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny do ledničky.
- Když je těsto připraveno k pečení, vyjměte ho z lednice, rozbalte a nakrájejte na 1 cm dlouhé pláty.
- Vyložte košík fritézy pečicím papírem a nechte 1,5 cm volný okraj, aby mohl cirkulovat vzduch, a vložte do něj sušenky (možná budete muset pracovat v dávkách).
- Vyberte možnost Pečení, nastavte teplotu na 166 °C a čas na 9 minut a stiskněte tlačítko Start.
- Výzvy k přidání potravin si nevšímejte, protože sušenky již budou uvnitř. Po skončení programu nechte sušenky ve fritéze několik minut mírně vychladnout a poté je přendejte na chladicí mřížku, kde je posypte moučkovým cukrem a nechte zcela vychladnout.