VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 500 g mletého hovězího masa
- 30 g bílé strouhanky
- 60 ml hovězího vývaru
- 1 bílá cibule nakrájená nadrobno
- 2 lžičky kari
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžíce meruňkového džemu
- 2 nastrouhané mrkve
- 240 ml plnotučného mléka
- 2 vejce
- 4-5 čerstvých bobkových listů (na ozdobu)
POKYNY
- Předehřejte fritézu na několik minut na 180 °C.
- Vezměte si nádobu vhodnou pro fritézu a vložte do ní mleté hovězí maso, cibuli nakrájenou na kostičky a nastrouhanou mrkev.
- Vložte do fritézy a vařte 10 minut, v polovině vaření promíchejte stěrkou.
- Po 10 minutách vylijte případnou šťávu z masa a vmíchejte strouhanku, vývar, kari, kurkumu, kmín, meruňkový džem, sůl a pepř.
- Vše promíchejte a pak stěrkou poklepejte tak, aby bylo maso rovné.
- Na několik minut předehřejte fritézu na 160 °C.
- Ve velké míse rozšlehejte mléko, vejce, sůl a pepř (podle chuti).
- Směs vajec a mléka přidejte na směs mletého hovězího masa.
- Navrch přidejte bobkové listy.
- Vložte do koše fritézy a smažte 20-22 minut, nebo dokud není povrch zlatavě hnědý.
- Jakmile je Bobotie hotová, podávejte ji horkou.