Hlíva ústřičná v těstíčku

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 150 g hlívy ústřičné
  • 225 ml sójového mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička česnekového granulátu
  • 1 lžička cibulového prášku

POKYNY

  1. Houby omyjte a osušte.
  2. Smíchejte sójové mléko a citronovou šťávu a vložte houby do této směsi na 15 minut.
  3. Smíchejte koření a mouku.
  4. Po 15 minutách houby vyndejte a vložte je do směsi mouky, dokud se neobalí, a poté do sójového mléka. Opakujte dvakrát, aby byly dvakrát obalené.
  5. Zvolte možnost Air Fry a nastavte čas na 15 minut při teplotě 190 stupňů.
  6. Po upečení je nechte chvíli vychladnout a vychutnejte si je s dipem podle vlastního výběru.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...