Jehněčí kebab s jogurtovým a mátovým dipem

VYBAVENÍ

  • Fritéza Duo Crisp s víkem Ultimate, Instant Pot Duo Crisp / Pro Crisp, Fritéza Vortex Air Fryer, Fritéza Vortex Plus se dvěma zásuvkami

INGREDIENCE

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1⁄2 lžičky česnekové soli
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 1 rozšlehané vejce
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Na dip

  • 1⁄4 okurky nakrájené na drobné kostičky.
  • 250 ml odtučněného jogurtu
  • hrst čerstvých lístků máty, jemně nasekaných
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Podáváme

  • 4 chleby pitta
  • salát podle vlastního výběru

SADA čtyř dřevěných špejlí namočených na 30 minut ve studené vodě, kuchyňský robot (volitelně)

POKYNY

Tyto kofty plné chuti jsou samy o sobě úžasně svěžím a lehkým jídlem, ale pokud chcete něco výraznějšího, můžete je podávat s hranolky. Pokud máte rádi trochu koření, můžete naplněné kofty před podáváním pokapat chilli omáčkou.

  1. Do velké mísy nebo mísy kuchyňského robotu přidejte mleté jehněčí maso, koření, vejce a vydatně osolte a opepřete. Pokud používáte kuchyňský robot, míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Pokud používáte ruce, promíchejte vše dohromady a pracujte tak dlouho, dokud se koření a vejce rovnoměrně nerozdělí po celém mase.
  2. Z kořeněné masové směsi vytvarujte 4 stejně velké kuličky a každou z nich stlačte podél jedné ze špejlí tak, aby vznikl tvar klobásy.
  3. Špízy položte na dno fritézy v jedné vrstvě a pečte 20-25 minut při 190 °C, v polovině pečení je otočte,
    dokud nebudou propečené.
  4. Zatímco se kofty vaří, připravte okurkový a mátový dip smícháním všech ingrediencí v malé misce a promícháním. Podle chuti dochuťte a dejte stranou.
  5. Plátky chleba pitta lehce opečte a koftu podávejte s chlebem, salátem a omáčkou.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...