VYBAVENÍ
- Fritéza Duo Crisp s víkem Ultimate, Instant Pot Duo Crisp / Pro Crisp, Fritéza Vortex, Fritéza Vortex Plus s dvojitou zásuvkou.
INGREDIENCE
- 6 kuřecích křídel
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- jemně nakrájená jarní cibulka, na ozdobu
Omáčka
O
- 2 lžíce rýžového octa
- 1/2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce gochugaru (korejská pasta z červené papriky)
POKYNY
- Předehřejte fritézu na 200 °C/400 °F.
- Kuřecí křídla vyklopte na olej a poté je osolte a opepřete. Přidejte je do předehřáté fritézy a smažte 10 minut.
Mezitím přidejte ingredience na omáčku do malého hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud se množství alkoholu nezredukuje a nevypálí. Že je hotovo, poznáte, když můžete zahuštěnou omáčku míchat a na chvíli uvidíte dno pánve. - Po 10 minutách potřete kuřecí křídla zredukovanou glazurou a vařte dalších 5 minut. Pomocí teploměru na maso zkontrolujte, zda vnitřní teplota křídel dosáhla alespoň 74 °C/ 165 °F – pokud ne, vařte ještě několik minut.
- Podávejte posypaná jarní cibulkou/špaldou.