Korejská kuřecí křidélka

VYBAVENÍ

  • Fritéza Duo Crisp s víkem Ultimate, Instant Pot Duo Crisp / Pro Crisp, Fritéza Vortex, Fritéza Vortex Plus s dvojitou zásuvkou.

INGREDIENCE

  • 6 kuřecích křídel
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • jemně nakrájená jarní cibulka, na ozdobu

Omáčka

O

  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce gochugaru (korejská pasta z červené papriky)

POKYNY

  1. Předehřejte fritézu na 200 °C/400 °F.
  2. Kuřecí křídla vyklopte na olej a poté je osolte a opepřete. Přidejte je do předehřáté fritézy a smažte 10 minut.
    Mezitím přidejte ingredience na omáčku do malého hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud se množství alkoholu nezredukuje a nevypálí. Že je hotovo, poznáte, když můžete zahuštěnou omáčku míchat a na chvíli uvidíte dno pánve.
  3. Po 10 minutách potřete kuřecí křídla zredukovanou glazurou a vařte dalších 5 minut. Pomocí teploměru na maso zkontrolujte, zda vnitřní teplota křídel dosáhla alespoň 74 °C/ 165 °F – pokud ne, vařte ještě několik minut.
  4. Podávejte posypaná jarní cibulkou/špaldou.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...