VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
Křupavé tofu
- 450 g extra pevného tofu
- 1 balení vaší oblíbené asijské marinády
- 2 lžíce kukuřičné mouky
- Nakládaná mrkev
Nakládaná mrkev
- 1 mrkev
- 40 g bílého cukru
- 115 ml bílého vinného octa
- ½ lžičky mořské soli
- 1 chilli paprička jalapeno
K podávání
- 3 mini bagetky.
- Majonéza
- Veganská paštika dle výběru
- ½ okurky
- Čerstvý koriandr
- Sójová omáčka
POKYNY
- Nakrájejte tofu na 1 cm silné proužky. Poté vložte nakrájené tofu na 15 minut do oblíbené marinády.
- Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na nudličky. V misce smíchejte cukr, ocet a sůl a zahřívejte v mikrovlnné troubě, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mrkev do sklenice a zalijte ji teplou tekutinou. Nakrájejte jalapeňo na kolečka, přidejte je do sklenice a nechte nakládat.
- Tofu vyjměte z marinády a setřete přebytečnou marinádu. Na tofu prosejte kukuřičnou mouku a promíchejte.
- Vložte tofu do koše fritézy Instant Vortex Air Fryer v jedné vrstvě a nechte mezi jednotlivými kousky mezery, aby se rovnoměrně opekly.
- Vyberte možnost Air Fry a nastavte teplotu na 205 °C a čas na 11 minut. Smažte, dokud nebudou křupavé.
- Když jsou bagety připravené k podávání, rozdělte je a potřete majonézou z obou stran.
- Jednu stranu bagety potřete paštikou, přidejte nakládanou mrkev a jalapeňo, okurkové pásky, křupavé tofu a na závěr čerstvý koriandr. Potřete několika kapkami sójové omáčky a ihned podávejte.