Lepkavé, pikantní klobásové burgery

VYBAVENÍ

  • Fritéza Vortex, Fritéza Vortex Plus s dvojitou zásuvkou

INGREDIENCE

Na placičky

  • 400 g klobás nebo párků
  • 1 lžíce gochujangu
  • 3 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky

K podávání

  • Mražené hranolky
  • 40 g majonézy
  • ½ lžíce gochujangu
  • 4 plátky švýcarského nebo jiného taveného sýra 2
  • 2 hamburgerové housky
  • nakládané okurky nakrájené na plátky
  • Hlávkový salát, nakrájený na plátky
  • Červená chilli paprička, nakrájená na plátky

Na polevu

  • 1 lžíce medu
  • 1 1/2 lžíce gochujangu

POKYNY

  1. Klobásy vyjměte z obalu a vložte je do mísy spolu s 1 lžící gochujangu a nakrájenou jarní cibulkou.
  2. Směs na hamburgery rozdělte na dvě části a vytvarujte z nich silné placičky, které jsou jen o něco větší než vaše hamburgerová houska.
  3. Pokud používáte fritézu se dvěma zásuvkami, zvolte možnost Fritování na vzduchu na jedné straně při teplotě 205 °C po dobu 8 minut a připravte zde placičky. A na druhou stranu přidejte hranolky a smažte je na Air Fry při 200 °C po dobu 9 minut. Zvolte synchronizaci dokončení, abyste zajistili dokončení přípravy v obou zásuvkách současně. Alternativně můžete připravit hamburgery a následně hranolky.
  4. Mezitím v jedné misce smíchejte majonézu a 1/2 lžíce gochujangu, abyste vytvořili pikantní majonézu, a v druhé misce med a zbývající 1 lžíci gochujangu na polevu.
  5. Když hamburgerům zbývá jedna minuta do konce pečení, přidejte na každý z nich trochu polevy, navrch položte plátek sýra a dopečte.
  6. Rozdělte hamburgerové housky a na každou dejte velkou lžíci majonézy, okurky, salát, chilli papričku a šťavnatou hamburgerovou placičku se sýrem.
  7. Podávejte s horkými hranolky

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...