VYBAVENÍ
- Fritéza Vortex, Fritéza Vortex Plus s dvojitou zásuvkou
INGREDIENCE
- 4 broskve rozčtvrcené a zbavené pecky
- Olej, sůl a pepř
- 80 g parmské šunky
- 400 g směsi letních rajčat
- 20 g čerstvé bazalky
- 25 g pistácií
- 2 burraty
POKYNY
- Broskve smíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a dejte stranou.
- Předehřejte Vortex Dual Drawer na fritování na vzduchu při 190 °C po dobu 4 minut na jedné straně a při 205 °C po dobu 4 minut na druhé straně.
- Po předehřátí přidejte broskve na stranu nastavenou na 205 °C a na druhou stranu naaranžujte parmskou šunku.
- Mezitím nakrájejte rajčata na kousky velikosti sousta, promíchejte je s olejem, osolte a opepřete a dejte stranou.
- Bazalku nasekejte najemno, pak pistácie a přidejte je do mísy s takovým množstvím olivového oleje, aby vznikla omáčka podobná pestu.
- Jakmile fritéza skončí, otevřete koše a nechte broskve a šunku mírně vychladnout.
- Broskve prohoďte rajčaty a poté ingredience naaranžujte na talíř. Navrch dejte kousky křupavé šunky, burratu a na závěr salát pokapejte pistáciovým pestem.