
VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 1kg ribeye steaku
- 1/4 šálku pražených mletých ořechů (nebo pražených arašídů)
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/8 lžičky cibulového prášku
- 1/8 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1/8 lžičky mletého hřebíčku
- 1/8 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička koření Maggi
- 1/8 lžičky muškátového oříšku
- 3 lžíce avokádového oleje
POKYNY
- Předehřejte fritézu na 190 °C.
- Nakrájejte ribeye steak na kousky o velikosti sousta.
- Do mlýnku na kávu nebo vysokorychlostního mixéru dejte ořechy, sušený zázvor, kayenský pepř, cibulový prášek, česnekový prášek, sůl, kurkumu, mletý hřebíček, mleté koriandrové semínko, koření Maggi a muškátový oříšek.
- Směs koření zpracujte na jemný prášek.
- Ribeye steak potřete avokádovým olejem.
- Hovězí maso navlékněte na špejle.
- Na velkém talíři posypte špízy směsí koření a dbejte na to, aby byl pokryt každý kousek.
- Vložte hovězí suya do koše vzduchové fritézy a vařte 7-9 minut, přičemž po 4 minutách otočte.
- Po dokončení posypte další směsí koření a podávejte horké.