VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 1 blok pevného tofu
na marinádu
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička chilli vloček
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce lehké sójové omáčky
- 5 lžic vody
na těsto
- 4 lžíce hladké mouky
- 200 ml rostlinného mléka
- ½ citronu
na drobenku
- 100 g panko strouhanky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička chilli vloček
- 2 lžičky výživného droždí
- 1 lžička soli
POKYNY
- Ve velké míse smíchejte ingredience na marinádu a naložte do ní natrhané kousky tofu. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
- V jedné míse smíchejte ingredience na těsto a ve druhé míse smíchejte ingredience na drobenku a dejte je stranou na později.
- Vyndejte kousky marinovaného tofu a namočte je do těsta a poté je obalte ve strouhance. Postup opakujte, dokud nebudou všechny kousky tofu obalené v těstíčku a posypané drobenkou.
- Postříkejte varnou komoru Vortex olejem a kousky tofu hojně potřete olejem.
- Zvolte možnost Air Fry (Fritování vzduchem), nastavte teplotu na 205 °C a čas na 10 minut, poté stiskněte tlačítko Start pro předehřátí.
- Po výzvě přidejte kousky tofu a po výzvě k otočení pokrmu je otočte.
- Pokračujte ve vaření, dokud tofu nebude křupavé, a vychutnejte si je horké s vybraným dipem.