VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 70 ml mléka
- 120 ml smetany
- 2 středně velká vejce
- 1 lžička sušeného estragonu
- 80 g nastrouhaného čedaru
- 120 g vařeného špenátu
- 40 g vařených sójových nebo bobových fazolí
- 2 tortilly
POKYNY
- Tortilly vložte do kruhové formy. Pomocí nůžek udělejte 4 dvoucentimetrové zářezy na okrajích tortill, aby lépe seděly v misce. Potřete je olejem. Pečte 2 minuty při 170 °C.
- Rozšlehejte mléko, smetanu, vejce a sušený estragon. Dochutíme solí a pepřem.
- Špenát nahrubo nasekejte a rozprostřete na základ tortilly spolu s fazolemi a 3/4 sýra.
- Základ přelijte tekutou směsí a podle potřeby lehce promíchejte.
- Navrch nasypte zbývající sýr.
- Pečte při teplotě 145 C 30-40 minut, dokud není uprostřed ztuhlý.
- Podávejte horké nebo při pokojové teplotě s krásným přílohovým salátem.