recept na Quiche

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 70 ml mléka
  • 120 ml smetany
  • 2 středně velká vejce
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 80 g nastrouhaného čedaru
  • 120 g vařeného špenátu
  • 40 g vařených sójových nebo bobových fazolí
  • 2 tortilly

POKYNY

  1. Tortilly vložte do kruhové formy. Pomocí nůžek udělejte 4 dvoucentimetrové zářezy na okrajích tortill, aby lépe seděly v misce. Potřete je olejem. Pečte 2 minuty při 170 °C.
  2. Rozšlehejte mléko, smetanu, vejce a sušený estragon. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Špenát nahrubo nasekejte a rozprostřete na základ tortilly spolu s fazolemi a 3/4 sýra.
  4. Základ přelijte tekutou směsí a podle potřeby lehce promíchejte.
  5. Navrch nasypte zbývající sýr.
  6. Pečte při teplotě 145 C 30-40 minut, dokud není uprostřed ztuhlý.
  7. Podávejte horké nebo při pokojové teplotě s krásným přílohovým salátem.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...