VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje, plus další na pokapání
- 1 bílá cibule (nakrájená na kostičky)
- 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 1 čerstvá paprika jalapeño (nakrájená na kostičky)
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 800 g drcených rajčat (2 plechovky)
- 3 středně velká vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
POKYNY
- Předehřejte fritézu na 180 °C.
- V míse smíchejte olivový olej, bílou cibuli, papriku, jalapeño, česnekový prášek, uzenou papriku, mletý kmín, drcená rajčata, sůl a pepř.
- Nalijte do přiměřeně velké nádoby, která se vejde do fritézy.
- Smažte při 180 °C po dobu 10 minut.
- Do omáčky udělejte 3 důlky. Do každé jamky rozklepněte jedno vejce, osolte a opepřete a smažte ve fritéze 3-4 minuty, dokud nejsou vejce propečená podle vašich představ.
- Zakápněte větším množstvím olivového oleje a podávejte s černými olivami, sýrem feta a případně s chlebem.