VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 400g plechovka cizrny
- Olej
- 2 lžíce gramové mouky
- ½ lžičky kmínu
- ½ lžičky koriandru
- ½ lžičky česneku
- 1 lžička jemné mořské soli
- 2 lžíce gramové mouky
- 400 g velkých rajčat, rozkrojených na poloviny
- 340 g dědičných rajčat,
- 50 g rukoly
- Posypání fetou
- Sůl a pepř podle potřeby
POKYNY
- Cizrnu slijte, opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- Cizrnu vložíme do mísy, pokapeme trochou oleje, přidáme koření, sůl a gramovou mouku.
- Promíchejte, aby se vše spojilo.
- Rajčata vložte do jedné strany fritézy řeznou stranou nahoru. Pokapejte je olejem a dochuťte solí a pepřem. Tuto zásuvku nastavte na fritování na vzduchu při 170 °C po dobu 25 minut.
- Obalené cizrny vložte na druhou stranu, na Air Fry při 180 °C po dobu 15 minut. Zvolte SyncCook, abyste zajistili, že obě strany dokončí přípravu ve stejnou dobu.
- Do druhého tahu vyklopte cizrnu a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.
- Nastavte zásuvku s rajčaty na fritování na vzduchu při 170 °C po dobu 25 minut a zásuvku s cizrnou na fritování na vzduchu při 180 °C po dobu 15 minut. Zvolte synchronizaci vaření, aby se obě strany dovařily současně.
- Zatímco se cizrna a rajčata vaří, připravte si barevná rajčata tak, že je podle velikosti rozkrojíte na poloviny nebo čtvrtiny. Rajčata promíchejte s olejem, solí a pepřem a dejte stranou.
- Jakmile fritéza dokončí přípravu, otevřete zásuvky a nechte cizrnu a rajčata mírně vychladnout.
- Jakmile budete připraveni k podávání, vhoďte čerstvá rajčata, jejich šťávu, rukolu, teplá opečená rajčata a cizrnu do mísy a vše dochuťte špetkou soli. Navrch dejte fetu a podávejte.