Salát z rajčat a extra křupavé cizrny

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 400g plechovka cizrny
  • Olej
  • 2 lžíce gramové mouky
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky koriandru
  • ½ lžičky česneku
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 2 lžíce gramové mouky
  • 400 g velkých rajčat, rozkrojených na poloviny
  • 340 g dědičných rajčat,
  • 50 g rukoly
  • Posypání fetou
  • Sůl a pepř podle potřeby

POKYNY

  1. Cizrnu slijte, opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Cizrnu vložíme do mísy, pokapeme trochou oleje, přidáme koření, sůl a gramovou mouku.
  3. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  4. Rajčata vložte do jedné strany fritézy řeznou stranou nahoru. Pokapejte je olejem a dochuťte solí a pepřem. Tuto zásuvku nastavte na fritování na vzduchu při 170 °C po dobu 25 minut.
  5. Obalené cizrny vložte na druhou stranu, na Air Fry při 180 °C po dobu 15 minut. Zvolte SyncCook, abyste zajistili, že obě strany dokončí přípravu ve stejnou dobu.
  6. Do druhého tahu vyklopte cizrnu a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.
  7. Nastavte zásuvku s rajčaty na fritování na vzduchu při 170 °C po dobu 25 minut a zásuvku s cizrnou na fritování na vzduchu při 180 °C po dobu 15 minut. Zvolte synchronizaci vaření, aby se obě strany dovařily současně.
  8. Zatímco se cizrna a rajčata vaří, připravte si barevná rajčata tak, že je podle velikosti rozkrojíte na poloviny nebo čtvrtiny. Rajčata promíchejte s olejem, solí a pepřem a dejte stranou.
  9. Jakmile fritéza dokončí přípravu, otevřete zásuvky a nechte cizrnu a rajčata mírně vychladnout.
  10. Jakmile budete připraveni k podávání, vhoďte čerstvá rajčata, jejich šťávu, rukolu, teplá opečená rajčata a cizrnu do mísy a vše dochuťte špetkou soli. Navrch dejte fetu a podávejte.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...