Sářin citronový dort s polevou

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

Dort

  • 125 g másla
  • 75 g bílého cukru krystal
  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžíce citronového tvarohu
  • Kůra z ½ citronu
  • špetka soli

Poleva

S

  • 2 lžíce bílého cukru
  • Šťáva z 1 citronu

POKYNY

  1. Vymažte a vyložte bochníkovou formu vhodné velikosti pro fritézu Instant Vortex Air Fryer.
  2. Máslo a cukr utřete do měkka.
  3. Přidejte vejce, jedno po druhém, střídavě s moukou.
  4. Přidejte citronový tvaroh, kůru a špetku soli a promíchejte.
  5. Lžící vložte dortovou směs do připravené formy. Zvolte možnost Pečení, nastavte teplotu na 165 °C a čas 40 minut. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do koláče nebude čistá.
  6. Mezitím připravte sirup, cukr mírně zahřívejte, dokud se nerozpustí, a přidejte citronovou šťávu. Sundejte z ohně a nechte vychladnout.
  7. Když je koláč upečený, vyjměte ho z fritézy, ale nechte ho ve formě. Přelijte sirupem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  8. Nakrájejte na plátky a podávejte s oblíbeným čajem.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...