VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
Dort
- 125 g másla
- 75 g bílého cukru krystal
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 2 lžíce citronového tvarohu
- Kůra z ½ citronu
- špetka soli
Poleva
S
- 2 lžíce bílého cukru
- Šťáva z 1 citronu
POKYNY
- Vymažte a vyložte bochníkovou formu vhodné velikosti pro fritézu Instant Vortex Air Fryer.
- Máslo a cukr utřete do měkka.
- Přidejte vejce, jedno po druhém, střídavě s moukou.
- Přidejte citronový tvaroh, kůru a špetku soli a promíchejte.
- Lžící vložte dortovou směs do připravené formy. Zvolte možnost Pečení, nastavte teplotu na 165 °C a čas 40 minut. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do koláče nebude čistá.
- Mezitím připravte sirup, cukr mírně zahřívejte, dokud se nerozpustí, a přidejte citronovou šťávu. Sundejte z ohně a nechte vychladnout.
- Když je koláč upečený, vyjměte ho z fritézy, ale nechte ho ve formě. Přelijte sirupem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Nakrájejte na plátky a podávejte s oblíbeným čajem.