VYBAVENÍ
- Fritéza Duo Crisp s víkem Ultimate, Instant Pot Duo Crisp / Pro Crisp, Fritéza Vortex, Fritéza Vortex Plus s dvojitou zásuvkou.
INGREDIENCE
- 200 g hladké mouky
- 35 g moučkového cukru
- ¼ lžičky soli
- 80 g studeného veganského másla
- 100 ml ovesného mléka
skořicová náplň
- 2 lžíce veganského másla
- 90 g hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- Další skořicový cukr na posypání
tvarohová poleva
- 4 lžíce veganského smetanového sýra
- 65 g moučkového cukru
- ¼ lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička ovesného mléka
POKYNY
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr a sůl. Poté nakrájejte máslo na kostičky a přidejte je do mísy. Prsty rozdrobte máslo do moučné směsi, dokud nebude vypadat jako strouhanka.
- Vmíchejte mléko a spojte v měkkou hmotu, kterou pak rozválejte na obdélník (přibližně 45 x 30 cm).
- Dále rozpusťte máslo na skořicovou náplň a smíchejte ho s hnědým cukrem a skořicí. Těsto rozetřete až k okrajům a pak co nejrovnoměrněji posypte skořicovým cukrem.
- Začněte na delším konci obdélníku, srolujte ho do tvaru těsného špalíku a poté ho rozkrájejte na 8 stejně velkých dílů. Ty vložte do vymazané formy na chlebíčky.
- Pečte ve fritéze při teplotě 160 °C po dobu 20 minut.
- Mezitím v míse smíchejte ingredience na polevu a promíchejte je dohladka.
- Když jsou rohlíčky upečené, vyjměte je z fritézy a pokapejte polevou.