VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 150 ml smetany
- 30 ml plnotučného mléka
- 180 g hořké čokolády, jemně nasekané
- špetka soli
- 8 lotosových sušenek
- 20 g rozpuštěného másla
- 12-16 velkých marshmallow
POKYNY
- Smíchejte smetanu a mléko v misce a ohřejte v mikrovlnné troubě. Smetanu vyklopíme na nasekanou čokoládu a necháme ji 2-3 minuty rozpustit, poté přidáme trochu soli a promícháme.
- Sušenky rozdrťte na drobenku podobnou písku a poté je spojte s rozpuštěným máslem, sušenkovou drobenku rozdělte do 4 zapékacích misek a urovnejte, abyste vytvořili základ.
- Na sušenkový základ naneste lžičku čokoládové ganache a misky vložte do mrazáku, aby ztuhly (1-2 hodiny).
- Jakmile je čokoláda připravena ke konzumaci, posypte zmrzlou čokoládu marshmellow a grilujte ve fritéze při teplotě 205 °C po dobu 3 minut, dokud se marshmellow neopeče.
- Povrch zmrzlé čokoládové ganache posypte marshmallow, poté ji vložte do fritézy a grilujte 2-3 minuty nebo dokud se marshmallow neopečou.
- Vyjměte z fritézy a nechte misku 1 minutu vychladnout. Ihned se do nich pusťte, dokud jsou marshmallows ještě teplé a krásně kontrastují s vychlazenou polozmrzlou ganache.