VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 250 g mražených hranolků
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ velké okurky
- 150 g rajčat
- ½ malé červené cibule
- 240 g jehněčího masa
- 2 g čerstvé máty
- 125 ml plnotučného řeckého jogurtu
- 3 velké chleby nebo pity
- Sůl a pepř
- čerstvá máta a kopr
POKYNY
- Vložte hranolky do koše fritézy Air Fryer v přístroji Instant Vortex. Nastavte teplotu na 195 °C a čas na 10 minut. Stiskněte tlačítko Start. Není třeba předehřívat.
- Česnekovo-jogurtovou omáčku připravíte tak, že do malé misky nastrouháte česnek, zalijete citronovou šťávou a necháte 5 minut odležet.
- Okurku a rajčata nakrájejte na kostičky a červenou cibuli na tenké plátky. Zeleninu posypte špetkou soli a promíchejte.
- Když Vortex ukáže 5 minut do konce, přidejte do koše fritézy zhruba 240 g jehněčího masa – nakrájeného na kousky.
- Pokud pro gyros použijete pečené kuře nebo pečené jehněčí, nechte hranolky dopéct a poté použijte funkci ohřívání, dokud se maso neprohřeje.
- Mátové lístky zbavte tvrdých stonků a nakrájejte je na tenké plátky. Jogurt a mátu přidejte k citronu a česneku a promíchejte. Podle chuti osolte.
- Na závěrečné 1-2 minuty vaření hranolků vložte chléb/pitas, aby se mírně prohřál.
- Jakmile Vortex skončí, naservírujte gyros na talíř!
- Chléb nebo pitu potřete jogurtovou omáčkou a obložte jehněčím masem, nakrájeným rajčetem, okurkou a červenou cibulí.
- Pokud chcete, přidejte pár lístků máty a čerstvého kopru. V případě potřeby je dochuťte solí a pepřem, srolujte a ihned podávejte.