VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 2 cibule – nakrájené na plátky
- 2-3 brambory – nakrájené na kostičky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžičky anglické hořčice
- 200 g sýra Gloucester – nastrouhaného
- 1 lžíce mouky
- 1 lžíce másla
- 150 ml mléka
- 1 list listového těsta
POKYNY
- Cibuli nakrájejte na plátky a nejprve vařte na středně silném ohni.
- Po několika minutách vaření ji zmírněte na středně nízkou teplotu, aby mohla pomalu karamelizovat.
- Brambory nakrájejte na kostky a vhoďte do nich trochu oleje a koření. Rovnoměrně je rozdělíme do zapékací misky a pečeme při 180 °C 15-20 minut, dokud nezměknou.
- Jakmile je cibule pěkně upečená a zkaramelizovaná, přidáme máslo a mouku a 2-3 minuty povaříme.
- Jakmile se mouka vyvaří, přidejte mléko a vařte dalších 5 minut, dokud nezhoustne a nezesklovatí.
- Když je husté a krémové, přidejte hořčici a worcestrovou omáčku.
- Přidejte sýr a vmíchejte ho, dokud se zcela nerozpustí.
- Směs dejte stranou, aby vychladla.
- Zatímco směs chladne, rozválejte listové těsto a pomocí misky nebo vykrajovátka vykrájejte kolečka.
- Do výřezů z listového těsta dejte rovnoměrné množství náplně, přehněte je a okraje zmačkejte vidličkou, aby náplň při pečení zůstala uvnitř.
- Těsto potřeme vajíčkem a pečeme při 170 °C 25-30 minut.
- Některé propečené a křupavé ihned podáváme.