VYBAVENÍ
- Fritéza na vzduchu Vortex, Fritéza na vzduchu Vortex Plus s dvojitou zásuvkou
INGREDIENCE
Základ
- 75 g čajových sušenek
- 50 g rozpuštěného másla
- 5 g mouky
Náplň
- 440 g smetanového sýra
- 60 g zakysané smetany
- 10 g mouky
- 2 lžičky vanilkové esence
- 75 g cukru
- 3 vejce
Ganache
- 180 g jednoduché smetany
- 90 g nasekané čokolády
Zdobení
- Oblíbená velikonoční vajíčka
POKYNY
- Začněte přípravou základu: ve střední míse rozdrťte sušenky na jemnou drť, přidejte rozpuštěné máslo a lžičku mouky. Dobře promíchejte a pevně vtlačte na dno 18cm dortové formy, abyste vytvořili rovnoměrnou základní vrstvu.
- Formu vložte do fritézy Vortex Air. Zvolte možnost Pečeme, 5 minut při 150 °C. (Není třeba předehřívat.)
- Mezitím připravte náplň. Vyšlehejte smetanový sýr do hladka, poté přidejte zakysanou smetanu, mouku, vanilku a cukr a šlehejte, dokud se vše nespojí. Přidávejte vejce jedno po druhém a mezi jednotlivými přídavky šlehejte, dokud se vejce nevmísí.
- Stěny dortové formy lehce vymažte olejem a směs nalijte na upečený základ.
- Vložte cheesecake zpět do fritézy. Znovu zvolte možnost Pečení, snižte teplotu na 145 °C a nastavte čas na 35 minut.
- Přibližně od 28minut zkontrolujte – dokonalý cheesecake bude ztuhlý, s mírným vikláním uprostřed.
- Zatímco se cheesecake peče, připravte ganache polevu. Zahřejte smetanu v mikrovlnné troubě, dokud nebude teplá, ale ne vařící. Smetanu nalijte na nasekanou čokoládu a nechte 5 minut odležet. Ganache míchejte, dokud nebude zcela hladká, a pak ji nechte vychladnout.
- Vyjměte cheesecake z fritézy a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu, poté ho potřete ganache a ozdobte velikonočními vajíčky.