Velikonoční Cheesecake

VYBAVENÍ

  • Fritéza na vzduchu Vortex, Fritéza na vzduchu Vortex Plus s dvojitou zásuvkou

INGREDIENCE

Základ

  • 75 g čajových sušenek
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 5 g mouky

Náplň

  • 440 g smetanového sýra
  • 60 g zakysané smetany
  • 10 g mouky
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • 75 g cukru
  • 3 vejce

Ganache

  • 180 g jednoduché smetany
  • 90 g nasekané čokolády

Zdobení

  • Oblíbená velikonoční vajíčka

POKYNY

  1. Začněte přípravou základu: ve střední míse rozdrťte sušenky na jemnou drť, přidejte rozpuštěné máslo a lžičku mouky. Dobře promíchejte a pevně vtlačte na dno 18cm dortové formy, abyste vytvořili rovnoměrnou základní vrstvu.
  2. Formu vložte do fritézy Vortex Air. Zvolte možnost Pečeme, 5 minut při 150 °C. (Není třeba předehřívat.)
  3. Mezitím připravte náplň. Vyšlehejte smetanový sýr do hladka, poté přidejte zakysanou smetanu, mouku, vanilku a cukr a šlehejte, dokud se vše nespojí. Přidávejte vejce jedno po druhém a mezi jednotlivými přídavky šlehejte, dokud se vejce nevmísí.
  4. Stěny dortové formy lehce vymažte olejem a směs nalijte na upečený základ.
  5. Vložte cheesecake zpět do fritézy. Znovu zvolte možnost Pečení, snižte teplotu na 145 °C a nastavte čas na 35 minut.
  6. Přibližně od 28minut zkontrolujte – dokonalý cheesecake bude ztuhlý, s mírným vikláním uprostřed.
  7. Zatímco se cheesecake peče, připravte ganache polevu. Zahřejte smetanu v mikrovlnné troubě, dokud nebude teplá, ale ne vařící. Smetanu nalijte na nasekanou čokoládu a nechte 5 minut odležet. Ganache míchejte, dokud nebude zcela hladká, a pak ji nechte vychladnout.
  8. Vyjměte cheesecake z fritézy a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu, poté ho potřete ganache a ozdobte velikonočními vajíčky.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...