Zázvorové sušenky

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 270 g hladké mouky
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce skořice
  • ½ lžičky soli
  • 170 g másla
  • 200 g bílého cukru
  • 1 vejce
  • 85 g javorového sirupu
  • 70 g cukru na obalení sušenek

POKYNY

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, zázvor, jedlou sodu, skořici a sůl.
  2. Ve druhé míse vyšlehejte máslo s cukrem, vejcem a javorovým sirupem do pěny.
  3. Suché přísady přidejte k mokrým a promíchejte. Jakmile je vše promícháno, vytvarujte rukama malé kuličky.
  4. Cukr na obalování dejte do samostatné misky a poté sušenkové kuličky opatrně v cukru poprašte.
  5. Každou kuličku lehce zploštěte (čím je silnější, tím jsou sušenky žvýkavější!).
  6. Na fritéze Vortex Air Fryer vyberte možnost Air Fry, nastavte čas na 8 minut a teplotu na 152 °C a stiskněte tlačítko start.
  7. Po výzvě k přidání potravin vložte do koše fritézy 4-6 sušenek (kolem každé nechte volný prostor).
  8. Sušenky smažte, dokud nejsou na povrchu tvrdé, ale na dotek měkké.
  9. Opakujte kroky 6-8 pro zbývající sušenky.
  10. Před konzumací nechte vychladnout a pochutnejte si!

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...