VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 270 g hladké mouky
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce skořice
- ½ lžičky soli
- 170 g másla
- 200 g bílého cukru
- 1 vejce
- 85 g javorového sirupu
- 70 g cukru na obalení sušenek
POKYNY
- Ve velké míse smíchejte mouku, zázvor, jedlou sodu, skořici a sůl.
- Ve druhé míse vyšlehejte máslo s cukrem, vejcem a javorovým sirupem do pěny.
- Suché přísady přidejte k mokrým a promíchejte. Jakmile je vše promícháno, vytvarujte rukama malé kuličky.
- Cukr na obalování dejte do samostatné misky a poté sušenkové kuličky opatrně v cukru poprašte.
- Každou kuličku lehce zploštěte (čím je silnější, tím jsou sušenky žvýkavější!).
- Na fritéze Vortex Air Fryer vyberte možnost Air Fry, nastavte čas na 8 minut a teplotu na 152 °C a stiskněte tlačítko start.
- Po výzvě k přidání potravin vložte do koše fritézy 4-6 sušenek (kolem každé nechte volný prostor).
- Sušenky smažte, dokud nejsou na povrchu tvrdé, ale na dotek měkké.
- Opakujte kroky 6-8 pro zbývající sušenky.
- Před konzumací nechte vychladnout a pochutnejte si!