Bombičky z jablečného koláče

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 3 oloupaná a na kostičky nakrájená jablka
  • 1 lžíce vody
  • 50 g cukru
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžička vanilky
  • 1 lžička kukuřičné mouky + 2 lžíce vody
  • 140 g hladké mouky
  • 170 g 5% plnotučného jogurtu
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 20 g másla
  • Zmrzlina nebo karamelová omáčka podle vlastního výběru k podávání

INSTRUKCE

  1. Jablka vložte do hrnce s 1 lžící vody, cukrem, ¼ lžičky skořice a vanilkou. Pánev přikryjte pokličkou a jablka vařte na prudkém ohni, dokud nezměknou – asi 3-5 minut.
  2. Smíchejte kukuřičnou mouku se 2 lžícemi vody a pak kukuřičnou kaši přidejte k jablkům. Za stálého míchání vařte další minutu, dokud omáčka nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte stranou.
  3. Smíchejte mouku, jogurt a sůl, až vznikne měkké a lepivé těsto. Z těsta vytvarujte kulatý bochánek a rozkrájejte ho na 8 stejných dílů. Z každého kousku vyválíme kuličky a pomocí válečku je rozválíme na kruh o tloušťce ½ cm. Do středu dejte lžičkou trochu jablečné náplně a okraje přitiskněte k sobě, aby náplň byla uzavřena.
  4. Na přístroji Instant Vortex zvolte možnost Pečení a nastavte teplotu na 170 °C a čas na 11 minut. Po předehřátí fritézy Air Fryer vložte dovnitř bombičky.
  5. Zatímco se Air Fryer peče, smíchejte v jedné misce moučkový cukr a skořici a ve druhé rozpusťte máslo.
  6. Jakmile jsou bombičky upečené, vyjměte je z fritézy, potřete je rozpuštěným máslem a obalte ve skořicovém cukru. Ihned podávejte pěkně horké.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...