VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 1 stroužek česneku
- 350 ml piva Golden Ale nebo jakéhokoli světlého a květinového piva dle výběru (my jsme použili St. Peters Golden Ale)
- 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 400 g nastrouhaného sýra gruyere
- 200 g strouhaného ementálu
- špetka pepře
- špetka muškátového oříšku
- K podávání použijte libovolný z následujících ingrediencí: Chléb, kousky preclíků, plátky jablek, plátky hrušek, zelenina vařená v páře, vařené baby brambory, párky.
INSTRUKCE
- Stroužek česneku oloupejte a rozmačkejte. Rozmačkaným česnekem potřete vnitřek hrnce, abyste ho lehce ochutili, a pak ho vyhoďte.
- Nalijte do hrnce pivo, vyberte možnost Sauté a nastavte čas na 15 minut. Zahřívejte pivo, dokud není teplé.
- Vložte kukuřičnou mouku do mísy spolu s citronovou šťávou a dalším množstvím vody, aby kukuřičná mouka měla konzistenci smetany.
- Za stálého šlehání vlijte kukuřičnou směs do teplého piva. Vařte, dokud směs nezhoustne.
- Změňte teplotu restování na nízkou a do zhoustlé směsi piva přidávejte po hrstech sýr. Mezi jednotlivými přídavky dobře promíchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí, a opakujte, dokud nepřidáte všechen sýr.
- Fondue dochuťte špetkou pepře a muškátového oříšku a stiskněte tlačítko Zrušit.
- Zvolte možnost Keep Warm (Udržovat v teple), aby fondue zůstalo při servírování lepkavé a roztavené.
- Fondue podávejte přímo z Instant Pot spolu s přílohami podle vlastního výběru.