VYBAVENÍ
- Tlakový hrnec Instant Pot, Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 200 ml teplé vody
- 1 polévková lžíce ricinového cukru
- 7 g droždí s rychlým účinkem
- 500 g bílé chlebové mouky
- 150 ml obyčejného řeckého jogurtu
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- Olej
POKYNY
- Vodu, cukr a droždí dejte do mísy a promíchejte, dokud se dobře nespojí. Odstavte na 5 minut.
- Do velké mísy nasypeme chlebovou mouku a uprostřed mouky uděláme důlek. Přidejte jogurt, směs droždí, sůl a rozpuštěné máslo. Těsto promíchejte lžící, dokud nezhoustne, pak ho vyklopte na pracovní plochu a hněťte asi 10-12 minut ručně (nebo můžete použít stojanový mixér s nástavcem na těsto.) Těsto by mělo být hladké a táhnout se. Pokud by se začalo lepit, přidejte ještě trochu mouky.
- Vnitřní nádobu lehce potřete olejem, vložte do ní těsto a zajistěte pokličku.
- Pokud má váš instantní hrnec funkci jogurtování, zvolte ji a nastavte dobu na 30 minut. Pokud jogurtovou funkci nemáte, zvolte Sous Vide a nastavte teplotu na 32 °C a čas na 30 minut.
- Jakmile těsto vykyne, srazte ho zpět a nakrájejte ho na 6 stejných kuliček. Pracovní plochu vysypte moukou a každou kuličku vyválejte do tvaru naanu o tloušťce necelého 1 cm.
- Zploštělé těsto vložte do koše fritézy a zastříkněte trochou oleje (budete muset pracovat v dávkách).
- Vyberte možnost Air Fry (Fritování na vzduchu) a nastavte čas na 9 minut a teplotu na 188C. Po vyzvání naany obraťte.
- Tento krok opakujte, dokud nejsou všechny naany upečené.
- Podávejte a pochutnejte si.