Chléb Naan

VYBAVENÍ

  • Tlakový hrnec Instant Pot, Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 200 ml teplé vody
  • 1 polévková lžíce ricinového cukru
  • 7 g droždí s rychlým účinkem
  • 500 g bílé chlebové mouky
  • 150 ml obyčejného řeckého jogurtu
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Olej

POKYNY

  1. Vodu, cukr a droždí dejte do mísy a promíchejte, dokud se dobře nespojí. Odstavte na 5 minut.
  2. Do velké mísy nasypeme chlebovou mouku a uprostřed mouky uděláme důlek. Přidejte jogurt, směs droždí, sůl a rozpuštěné máslo. Těsto promíchejte lžící, dokud nezhoustne, pak ho vyklopte na pracovní plochu a hněťte asi 10-12 minut ručně (nebo můžete použít stojanový mixér s nástavcem na těsto.) Těsto by mělo být hladké a táhnout se. Pokud by se začalo lepit, přidejte ještě trochu mouky.
  3. Vnitřní nádobu lehce potřete olejem, vložte do ní těsto a zajistěte pokličku.
  4. Pokud má váš instantní hrnec funkci jogurtování, zvolte ji a nastavte dobu na 30 minut. Pokud jogurtovou funkci nemáte, zvolte Sous Vide a nastavte teplotu na 32 °C a čas na 30 minut.
  5. Jakmile těsto vykyne, srazte ho zpět a nakrájejte ho na 6 stejných kuliček. Pracovní plochu vysypte moukou a každou kuličku vyválejte do tvaru naanu o tloušťce necelého 1 cm.
  6. Zploštělé těsto vložte do koše fritézy a zastříkněte trochou oleje (budete muset pracovat v dávkách).
  7. Vyberte možnost Air Fry (Fritování na vzduchu) a nastavte čas na 9 minut a teplotu na 188C. Po vyzvání naany obraťte.
  8. Tento krok opakujte, dokud nejsou všechny naany upečené.
  9. Podávejte a pochutnejte si.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...