VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 2 vejce + 2 žloutky
- 200 g bílého cukru
- 1 polévková lžíce citronové kůry
- 140 ml citronové šťávy
- Špetka soli
- 140 g másla
INSTRUKCE
- Ve skleněné nebo keramické míse vyšlehejte vejce a žloutky, bílý cukr, citronovou kůru, citronovou šťávu a sůl. Aby byl hotový tvaroh mimořádně hladký, rozmixujte směs tyčovým mixérem.
- Mísu pevně přikryjte fólií, aby při vaření nevlhla.
- Do vnitřního hrnce nalijte 1 šálek (250 ml) studené vody, poté dovnitř vložte trojnožku a opatrně na ni položte pevně zabalený tvaroh.
- Zajistěte poklici, zvolte možnost Tlakové vaření a nastavte čas na 3 minuty.
- Po skončení programu vaření nechte tlak 2 minuty přirozeně povolovat a poté rychle uvolněte zbývající tlak.
- Vyjměte mísu z hrnce a zkontrolujte tvarohovou směs, měla by mít konzistenci hustého krému. Pokud by tvaroh nebyl v této fázi, jednoduše směs ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund.
- Vmíchejte máslo a pak tvaroh propasírujte přes síto, abyste odstranili všechny kousky. Tvaroh rozdělte do sterilizovaných nebo velmi čistých sklenic a vložte je do lednice. Tvaroh vydrží v lednici 1,5-2 týdny.
- Podávejte s buchtičkami, na koláčích nebo jednoduše na toastu!