Citronový tvaroh

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 200 g bílého cukru
  • 1 polévková lžíce citronové kůry
  • 140 ml citronové šťávy
  • Špetka soli
  • 140 g másla

INSTRUKCE

  1. Ve skleněné nebo keramické míse vyšlehejte vejce a žloutky, bílý cukr, citronovou kůru, citronovou šťávu a sůl. Aby byl hotový tvaroh mimořádně hladký, rozmixujte směs tyčovým mixérem.
  2. Mísu pevně přikryjte fólií, aby při vaření nevlhla.
  3. Do vnitřního hrnce nalijte 1 šálek (250 ml) studené vody, poté dovnitř vložte trojnožku a opatrně na ni položte pevně zabalený tvaroh.
  4. Zajistěte poklici, zvolte možnost Tlakové vaření a nastavte čas na 3 minuty.
  5. Po skončení programu vaření nechte tlak 2 minuty přirozeně povolovat a poté rychle uvolněte zbývající tlak.
  6. Vyjměte mísu z hrnce a zkontrolujte tvarohovou směs, měla by mít konzistenci hustého krému. Pokud by tvaroh nebyl v této fázi, jednoduše směs ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund.
  7. Vmíchejte máslo a pak tvaroh propasírujte přes síto, abyste odstranili všechny kousky. Tvaroh rozdělte do sterilizovaných nebo velmi čistých sklenic a vložte je do lednice. Tvaroh vydrží v lednici 1,5-2 týdny.
  8. Podávejte s buchtičkami, na koláčích nebo jednoduše na toastu!

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...