VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 1,5 kg červené cibule nakrájené na plátky
- 1 hvězdička anýzu
- 1 lžička koriandru
- 230 g hnědého cukru
- 500 ml červeného vína
- 3 lžíce oleje
- 75 ml balzamikového octa
- Olej Sůl a pepř podle potřeby
Návrh na servírování:
- 1 kolečko Brie na pečení
- 30 g ořechů podle výběru
- Tymián
INSTRUKCE
- Na displeji Instant Pot zvolte možnost Tlakové vaření, nastavte čas na 2 minuty a stiskněte tlačítko Start (poklička je vypnutá).
- Zatímco se hrnec zahřívá, kápněte do něj lžíci oleje a přidejte nakrájenou cibuli spolu se špetkou soli a pepře.
- Zajistěte víko a nechte hrnec natlakovat a spustit program vaření.
- Jakmile program vaření skončí, rychle uvolněte tlak a sejměte poklici. Poté slijte přebytečnou tekutinu z cibule.
- Vraťte odkapanou červenou cibuli do vnitřního hrnce, stiskněte tlačítko Zrušit a poté vyberte možnost Sauté a nastavte čas na 20 minut.
- Přidejte koření a poté cibuli 2 minuty restujte (v případě potřeby přidejte ještě trochu oleje).
- Přidejte červené víno, cukr a balzamiko a pokračujte ve vaření cibule na vysoké teplotě po dobu 10 minut. Jakmile začne džem praskat a bublat, snižte teplotu, dokud se tekutina nezredukuje a džem nebude hustý a lepkavý.
- Podle chuti osolte a opepřete a nalijte do sterilizovaných skleněných sklenic, dokud nebude potřeba. Džem vydrží v lednici 10 dní.
- Doporučení k podávání: Smažte na vzduchu nebo pečte kolečko Brie v bambusovém pouzdře, dokud není pěkně mazlavé. Odstraňte kůru z horní části, abyste odhalili rozteklý vnitřek. Sýr ozdobte cibulovou marmeládou, ořechy a tymiánem a ihned podávejte spolu s krekry a opečeným chlebem.