Džem z červené cibule

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

  • 1,5 kg červené cibule nakrájené na plátky
  • 1 hvězdička anýzu
  • 1 lžička koriandru
  • 230 g hnědého cukru
  • 500 ml červeného vína
  • 3 lžíce oleje
  • 75 ml balzamikového octa
  • Olej Sůl a pepř podle potřeby

Návrh na servírování:

  • 1 kolečko Brie na pečení
  • 30 g ořechů podle výběru
  • Tymián

INSTRUKCE

  1. Na displeji Instant Pot zvolte možnost Tlakové vaření, nastavte čas na 2 minuty a stiskněte tlačítko Start (poklička je vypnutá).
  2. Zatímco se hrnec zahřívá, kápněte do něj lžíci oleje a přidejte nakrájenou cibuli spolu se špetkou soli a pepře.
  3. Zajistěte víko a nechte hrnec natlakovat a spustit program vaření.
  4. Jakmile program vaření skončí, rychle uvolněte tlak a sejměte poklici. Poté slijte přebytečnou tekutinu z cibule.
  5. Vraťte odkapanou červenou cibuli do vnitřního hrnce, stiskněte tlačítko Zrušit a poté vyberte možnost Sauté a nastavte čas na 20 minut.
  6. Přidejte koření a poté cibuli 2 minuty restujte (v případě potřeby přidejte ještě trochu oleje).
  7. Přidejte červené víno, cukr a balzamiko a pokračujte ve vaření cibule na vysoké teplotě po dobu 10 minut. Jakmile začne džem praskat a bublat, snižte teplotu, dokud se tekutina nezredukuje a džem nebude hustý a lepkavý.
  8. Podle chuti osolte a opepřete a nalijte do sterilizovaných skleněných sklenic, dokud nebude potřeba. Džem vydrží v lednici 10 dní.
  9. Doporučení k podávání: Smažte na vzduchu nebo pečte kolečko Brie v bambusovém pouzdře, dokud není pěkně mazlavé. Odstraňte kůru z horní části, abyste odhalili rozteklý vnitřek. Sýr ozdobte cibulovou marmeládou, ořechy a tymiánem a ihned podávejte spolu s krekry a opečeným chlebem.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...