VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
Nakládaná cibule
- 1 červená cibule
- 1 limetka
- Sůl
Chilli
- 1 plechovka rajčat
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku jemně nastrouhané
- 2 lžíce chipotle pasty lze nahradit 1 čerstvou chilli papričkou nebo 1 lžičkou chilli vloček
- 1 PL koření old el paso taco
- 250 g hnědé čočky
- 1 velká sladká brambora oloupaná a nakrájená na hrubé 2cm kostky
- 900 ml horkého zeleninového vývaru
- 2 konzervy černých nebo ledvinových fazolí scezené a propláchnuté
- Sůl a pepř podle chuti
Rýže
- 220 g rýže
- 250 ml vody
- ½ lžičky soli
K podávání
- Kokosový jogurt nebo zakysaná smetana
- Koriandr
- Nachos
- Sýr
INSTRUKCE
- Začněte přípravou nakládané cibule tak, že nakrájíte červenou cibuli na tenké plátky a vložíte ji do mísy nebo sklenice. Přidejte špetku soli a vymačkejte šťávu z limetky. Vše promíchejte tak, aby limetka pokryla cibuli, a dejte stranou k nakládání.
- Poté připravte chilli. Do vnitřního hrnce navrstvěte konzervovaná rajčata, cibuli, česnek, pastu chipotle, taco koření, čočku, sladké brambory a kuřecí vývar. Nemíchejte.
- Do instantního hrnce vložte trojnožku s dlouhými nohami. Rýži, vodu a sůl nasypte do vhodné nádoby (doporučujeme nerezovou) a položte ji na trojnožku.
- Zajistěte víko a zvolte možnost Tlakové vaření na vysoký výkon. Nastavte čas na 5 minut a stiskněte tlačítko Start.
- Po ukončení programu vaření nechte tlak přirozeně uvolňovat po dobu 8 minut a poté rychle uvolněte zbývající tlak.
- Otevřete víko, vyjměte rýži a načechrejte ji vidličkou.
- Odstraňte trojnožku, pak do chilli nasypte propláchnuté a odkapané fazole a vše důkladně promíchejte. Chilli podle chuti osolte a opepřete.
- Na talíři položte chilli na rýži a ozdobte nakládanou červenou cibulí. Podávejte s přílohami podle vlastního výběru.