VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 400 gms Toor Daal (Žlutý dělený hrách)
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička nasekaného zázvoru
- 1 tyčinka skořice
- 2 lžičky kurkumy
- 2 až 2 brambory nakrájené nadrobno
- Tarka: Složení: 4 lžíce ghí 10 listů kari, 4 červené chilli papričky, 5-6 stroužků česneku nakrájených na tenké plátky, 1 lžička kmínu
- Čerstvý koriandr k podávání
- Rýže
INSTRUKCE
- Na displeji Instant Pot zvolte možnost Sauté.
- Nakrájejte cibuli nadrobno, přidejte ji do vnitřního hrnce s olejem a smažte, dokud nezačne hnědnout,
- Přidejte kmín, skořici, zázvor a nakrájená rajčata.
- Toor daal dobře omyjte a propláchněte, dokud voda nepoteče, a přidejte jej do vnitřního hrnce.
- Přidejte 2 litry vody, kurkumu a sůl podle chuti, poté stiskněte tlačítko cancel a zajistěte pokličku.
- Vyberte možnost Tlakové vaření a nastavte čas na 8 minut. Stiskněte tlačítko Start. Po skončení programu vaření nechte tlak přirozeně povolit.
- Mezitím připravte tarku – česnek nakrájejte najemno a osmahněte na ghí s listy kari, červenou chilli papričkou a kmínem a temperujte, dokud se česnek nerozvaří, dávejte pozor, aby se nepřipálil.
- Při podávání přelijte tarku přes uvařený daal a posypte čerstvým nasekaným koriandrem.
- Podávejte s rýží.