Klobásy s kaší

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

  • 200 g klobás viz tip šéfkuchaře

Čatní z červené cibule a tymiánu

  • 2 červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 180 ml vody
  • 1 lžička natrhaných tymiánových lístků
  • 60 g hnědého cukru
  • 100 ml jablečného octa

Kaše

  • 4 brambory o hmotnosti asi 300 g, oloupané a rozčtvrcené
  • Voda na vaření
  • 60 ml smetany nebo mléka
  • 30 g másla
  • 1 lžička natrhaných tymiánových lístků
  • ½ stroužku česneku utřeného

INSTRUKCE

  1. Vnitřní nádobu instantního hrnce pokapejte trochou olivového oleje. Zvolte možnost Sauté a nastavte čas na 10 minut. Jakmile se rozpálí, přidejte trochu oleje a opečte párky z obou stran dozlatova. Klobásky vyjměte a dejte stranou, dokud je nebudete potřebovat.
  2. Do hrnce přidejte cibuli a přidejte trochu vody, aby se dno vnitřního hrnce odmastilo. Cibuli osmahněte do změknutí, poté ji osolte, do hrnce přilijte 180 ml vody a přidejte nasbíraný tymián, poté stiskněte tlačítko Cancel.
  3. Na cibulovou směs položte klobásy a přiklopte pokličku.
  4. Vyberte možnost Tlakové vaření, nastavte časovač na 1 minutu a stiskněte tlačítko Start. Po skončení programu vaření proveďte rychlé uvolnění tlaku, vyjměte klobásy a uchovávejte je v teple, dokud je nebudete potřebovat.
  5. Stiskněte tlačítko Cancel a poté znovu zvolte možnost Restování po dobu 5 minut. Přidejte cukr a ocet a redukujte čatní, dokud nebude lepkavé a omáčkové! Podle chuti osolte a opepřete, poté stiskněte tlačítko cancel a vyjměte čatní z hrnce a dejte stranou.
  6. Chcete-li připravit kaši, přidejte oloupané brambory do vnitřního hrnce, pak je zalijte vroucí vodou tak, aby byly zakryté, a přidejte velkou špetku soli.
  7. Zajistěte víko hrnce Instant Pot, vyberte možnost Tlakové vaření a nastavte čas na 12 minut. Stiskněte tlačítko Start.
  8. Po ukončení programu vaření proveďte rychlé uvolnění tlaku, poté brambory slijte a rozmačkejte je s máslem a smetanou/mlékem.
  9. Do kaše jemně nastrouhejte více než ½ stroužku česneku, promíchejte ji s čerstvým tymiánem a podle chuti osolte a opepřete.
  10. Ohřejte klobásky a čatní, pak na talíři připravte krémovou kaši s klobáskami a přelijte ji lepkavým cibulovým čatní.

Poznámka

Tip šéfkuchaře: Pro tento recept vyberte pěkně velké a tučné párky, aby se nevysušily.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...