VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
Na polévku
- Sůl a pepř podle chuti
- 260 g trhaného kuřecího masa
- 1 lžíce zázvoru
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1/2 lžičky chilli vloček (volitelné)
- 2 tyčinky celeru
- 2 mrkve oloupané a nakrájené na kousky velikosti sousta
- 100 g těstovin orzo
Pro vývar z kostí
- 1 nebo více kuřecích koster
- 2 l rezervovaného vývaru 0 min
- 1 bobkový list
- 4 g tymiánu
- 4 G petrželky
- 1 cibule rozpůlená, se slupkou
- 2 mrkve oloupané a nakrájené na kousky
- 2 řapíky celeru
- 1 hlavička česneku s odstraněnou horní částí
- 1 polévková lžíce celého černého pepře
- 1 PL jablečného octa
INSTRUKCE
- Začněte přípravou obohaceného vývaru z kuřecích kostí. Z 0minutového kuřete vyjměte zbylé maso a nechte si ho asi 200-260 g na servírování, Přidejte jatečně upravené tělo do hrnce spolu s vyhrazený 0 minutový kuřecí vývar na vaření a ostatními přísadami na vývar z kostí.
- Zajistěte poklici tlakového hrnce, poté zvolte možnost vaření pod tlakem, vysoký tlak a nastavte časovač na 3:30 minut. Jakmile se vývar dovaří, uvolněte tlak a vývar slijte, kosti a aromatické látky vyhoďte. Vložte odkapaný vývar zpět do hrnce, stisknutím tlačítka cancel ukončete funkci tlakového vaření a poté vyberte možnost saute.
- Jakmile se vývar začne vařit, přidejte celer, mrkev, chilli vločky a zázvor. Stiskněte tlačítko zrušit, poté vyberte nastavení tlakového vaření a zeleninu vařte pod vysokým tlakem po dobu 0 minut. Uvolněte tlak a poté přidejte orzo. Zvolte možnost saute (smažení), nejvyšší stupeň ohřevu, a vařte, dokud není maso al dente. Přidejte rozdrobené kuřecí maso, čerstvou petrželku a podle chuti osolte a opepřete.
- Ihned podávejte.