Kuřecí polévka

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

Na polévku

  • Sůl a pepř podle chuti
  • 260 g trhaného kuřecího masa
  • 1 lžíce zázvoru
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky chilli vloček (volitelné)
  • 2 tyčinky celeru
  • 2 mrkve oloupané a nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 100 g těstovin orzo

Pro vývar z kostí

  • 1 nebo více kuřecích koster
  • 2 l rezervovaného vývaru 0 min
  • 1 bobkový list
  • 4 g tymiánu
  • 4 G petrželky
  • 1 cibule rozpůlená, se slupkou
  • 2 mrkve oloupané a nakrájené na kousky
  • 2 řapíky celeru
  • 1 hlavička česneku s odstraněnou horní částí
  • 1 polévková lžíce celého černého pepře
  • 1 PL jablečného octa

INSTRUKCE

  1. Začněte přípravou obohaceného vývaru z kuřecích kostí. Z 0minutového kuřete vyjměte zbylé maso a nechte si ho asi 200-260 g na servírování, Přidejte jatečně upravené tělo do hrnce spolu s vyhrazený 0 minutový kuřecí vývar na vaření a ostatními přísadami na vývar z kostí.
  2. Zajistěte poklici tlakového hrnce, poté zvolte možnost vaření pod tlakem, vysoký tlak a nastavte časovač na 3:30 minut. Jakmile se vývar dovaří, uvolněte tlak a vývar slijte, kosti a aromatické látky vyhoďte. Vložte odkapaný vývar zpět do hrnce, stisknutím tlačítka cancel ukončete funkci tlakového vaření a poté vyberte možnost saute.
  3. Jakmile se vývar začne vařit, přidejte celer, mrkev, chilli vločky a zázvor. Stiskněte tlačítko zrušit, poté vyberte nastavení tlakového vaření a zeleninu vařte pod vysokým tlakem po dobu 0 minut. Uvolněte tlak a poté přidejte orzo. Zvolte možnost saute (smažení), nejvyšší stupeň ohřevu, a vařte, dokud není maso al dente. Přidejte rozdrobené kuřecí maso, čerstvou petrželku a podle chuti osolte a opepřete.
  4. Ihned podávejte.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...