VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 400 g plechovky cizrny
- 1 okurka
- 2 stroužky česneku oloupané a nastrouhané
- 2 lžíce harissy
- 1 středně velká sladká brambora oloupaná a nakrájená na malé kousky
- 500 ml vody
- 40 g sušených meruněk
- 15 g máty
- 125 ml kokosového jogurtu
- 4 kousky celozrnného pita chlebu
INSTRUKCE
- Vyberte možnost Sauté a nastavte čas na 12 minut. Když se na displeji zobrazí nápis Hot, přidejte 1 lžíci oleje, cibuli a smažte 3 minuty, dokud nezměkne.
- Cizrnu slijte a propláchněte, poté ji přidejte do vnitřního hrnce spolu s cibulí a zbývajícími 2 lžícemi oleje. Pokračujte v restování 8 minut za občasného míchání, dokud cibule nezezlátne a cizrna nebude sytě zlatá a křupavá. Pokud by se cizrna začala lepit, přidejte trochu vody a kapku oleje, aby se uvolnila.
- Zatímco se cizrna vaří, rozkrojte okurku podélně napůl a vyškrábněte z ní lžičkou semínka. Okurku opět rozkrojte napůl a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Hojně je posypte solí a nechte je v míse stranou.
- Jakmile je cizrna křupavá, přidejte utřený česnek a ještě minutu restujte, poté stiskněte tlačítko Zrušit. Polovinu cizrny spolu s několika cibulemi vyjměte a dejte stranou, poté do vnitřního hrnce přidejte pastu harissa, sladké brambory a vodu, jemně promíchejte a dno vnitřního hrnce odmastěte. Rozsypte meruňky (ale nemíchejte je), vyberte možnost Tlakové vaření, nastavte čas na 8 minut a stiskněte tlačítko Start.
- Zatímco se dušené maso vaří, otrhejte mátu od stonků, pak lehce opláchněte okurku a vhoďte mátu a okurku dohromady.
- Po dokončení programu vaření proveďte rychlé uvolnění tlaku a dušené maso podle chuti osolte.
- Při podávání rozdělte do 4 misek, přelijte kokosovým jogurtem a ozdobte cibulkou a křupavou cizrnou. Podávejte s opečeným pita chlebem a okurkovým salátem.