Základní risotto

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 250 g rýže arborio
  • 1 x 187ml láhev bílého vína
  • 600 ml vývaru nebo vody a kostka bujónu
  • Sůl a pepř
  • 100 g mraženého hrášku
  • Strouhaný sýr a/nebo máslo na závěr

INSTRUKCE

  1. Nastavte hrnec na SAUTE a přidejte olej do vnitřního hrnce.
  2. Po zahřátí přidejte cibuli a občas ji promíchejte, dokud nezměkne. Poté přidejte rýži a lehce ji osmahněte, dokud nebude průsvitná.
  3. Přilijte víno a asi minutu míchejte a pomocí dřevěné lžíce odmašťujte dno vnitřního hrnce.
  4. Stiskněte tlačítko zrušit, poté přilijte vývar a přidejte koření.
  5. Zvolte možnost PRESSURE COOK (vaření pod tlakem) na vysoký stupeň a nastavte čas na 6 minut.
  6. Po dokončení programu nechte tlak 5 minut přirozeně povolit a poté přepněte na rychlé uvolnění zbývajícího tlaku.
  7. Odstraňte pokličku, vmíchejte mražený hrášek, sýr a máslo a nechte pár minut odstát, aby se pes prohřál a sýr rozpustil.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...