Křupavý květák se snadnou chilli omáčkou

VYBAVENÍ

  • Fritéza Vortex Plus s dvěma zásuvkami

INGREDIENCE

  • 400 g růžiček květáku

Těsto

  • 45 g mouky
  • 45 g kukuřičné mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • 1 ½ lžičky soli
  • 85 ml vody `

Troj obal

  • 40 g drcených kukuřičných lupínků
  • 135 g mouky

Chilli omáčka

  • 4-5 velkých červených chilli papriček
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 30 ml vody
  • 30 g másla nebo rostlinné alternativy

INSTRUKCE

  1. Květák nakrájejte na růžičky a vařte v páře, dokud nezměkne.
  2. Těsto připravte smícháním ingrediencí na těsto a vložte je do mísy.
  3. Do druhé mísy přidejte rozdrcené kukuřičné lupínky. A do třetí mísy přidejte 135 g mouky ochucené solí.
  4. Květák ponořte po několika růžičkách do mouky, pak do těsta a nakonec do kukuřičných lupínků, aby byly všechny růžičky dobře obalené. Postup opakujte, dokud nejsou všechny růžičky obalené.
  5. Květák vložte do jednoho košíku a do druhého vložte červené chilli papričky.
  6. V zásuvce na květák zvolte možnost Air Fry (smažení vzduchem), nastavte teplotu na 205 °C a čas na 12 minut. V druhé zásuvce zvolte možnost Gril, nastavte teplotu na 205 °C a čas na 11 minut, poté stiskněte tlačítko SyncFinish, aby obě zásuvky skončily ve stejnou dobu.
  7. Jakmile jsou růžičky a chilli papričky uvařené, otevřete koše a křupavý květák dejte do mísy a odložte stranou.
  8. Z chilli papriček stáhněte stonky a oloupejte většinu zčernalé slupky. Vložte chilli papričky do mixéru s javorovým sirupem/medem, vodou a máslem a rozmixujte je dohladka. Podle chuti dochuťte.
  9. Květákové růžičky vmíchejte do omáčky a ihned podávejte.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...