VYBAVENÍ
- Fritéza Vortex Plus s dvěma zásuvkami
INGREDIENCE
- 400 g růžiček květáku
Těsto
- 45 g mouky
- 45 g kukuřičné mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky česnekového prášku
- 1 ½ lžičky soli
- 85 ml vody `
Troj obal
- 40 g drcených kukuřičných lupínků
- 135 g mouky
Chilli omáčka
- 4-5 velkých červených chilli papriček
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 30 ml vody
- 30 g másla nebo rostlinné alternativy
INSTRUKCE
- Květák nakrájejte na růžičky a vařte v páře, dokud nezměkne.
- Těsto připravte smícháním ingrediencí na těsto a vložte je do mísy.
- Do druhé mísy přidejte rozdrcené kukuřičné lupínky. A do třetí mísy přidejte 135 g mouky ochucené solí.
- Květák ponořte po několika růžičkách do mouky, pak do těsta a nakonec do kukuřičných lupínků, aby byly všechny růžičky dobře obalené. Postup opakujte, dokud nejsou všechny růžičky obalené.
- Květák vložte do jednoho košíku a do druhého vložte červené chilli papričky.
- V zásuvce na květák zvolte možnost Air Fry (smažení vzduchem), nastavte teplotu na 205 °C a čas na 12 minut. V druhé zásuvce zvolte možnost Gril, nastavte teplotu na 205 °C a čas na 11 minut, poté stiskněte tlačítko SyncFinish, aby obě zásuvky skončily ve stejnou dobu.
- Jakmile jsou růžičky a chilli papričky uvařené, otevřete koše a křupavý květák dejte do mísy a odložte stranou.
- Z chilli papriček stáhněte stonky a oloupejte většinu zčernalé slupky. Vložte chilli papričky do mixéru s javorovým sirupem/medem, vodou a máslem a rozmixujte je dohladka. Podle chuti dochuťte.
- Květákové růžičky vmíchejte do omáčky a ihned podávejte.