Lepkavý houbový horký hrnec

VYBAVENÍ

  • Fritéza Vortex Plus s dvěma zásuvkami
  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 900 g cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 malá hlavička česneku
  • 2 velké mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 celerová tyčinka nakrájená na kostičky
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 plechovka čočky nebo 65 g sušené
  • 2 bobkové listy
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 300 ml vína masala
  • 1 PL nasbíraného tymiánu
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 3 lžíce vody
  • 2-3 velké brambory oloupané a nakrájené na 1 mm silné plátky
  • Veganské máslo na potření
  • Olej sůl a pepř podle potřeby

INSTRUKCE

  1. Na displeji Instant Pot zvolte možnost Sauté a nastavte čas na 15 minut. Do hrnce přidejte trochu oleje, pak přidejte cibuli a vařte ji, dokud nebude lepkavá a zavařená.
  2. Zatímco se cibule vaří, odřízněte horní čtvrtinu česnekové cibule, abyste odhalili stroužky. Česnek pokapejte olejem a pak ho zabalte do alobalu.
  3. Na přístroji Instant Vortex zvolte možnost Air Fry, nastavte teplotu na 200 °C a čas na 15 minut a vložte česnek dovnitř. Jakmile je česnek měkký a upečený, vyjměte jej z přístroje Instant Vortex a odložte stranou, dokud nebude potřeba.
  4. Když je cibule uvařená, vyjměte ji z hrnce a vytřete vnitřní nádobu.
  5. V Instant Pot znovu zvolte možnost Sauté a nastavte čas na 20 minut. Přidejte trochu oleje, mrkev a celer a restujte, dokud nezačnou měknout.
  6. Zatímco se mrkev a celer vaří, vyklopte houby na trochu oleje a poté je vložte do Vortexu. Vyberte možnost Air Fry, nastavte teplotu na 203 °C a čas na 8 minut. Od 4. minuty houby zkontrolujte a jakmile jsou křupavé, vyjměte je.
  7. Když jsou houby křupavé, přidejte je k zelenině ve vnitřním hrnci spolu s karamelizovanou cibulí. Přidejte čočku, bobkové listy, rajčatový protlak a vymačkejte opečený česnek ze slupky. Slupku od česneku vyhoďte a zeleninové ragú za pravidelného míchání několik minut povařte.
  8. Přidejte víno a vařte dalších 3-5 minut, dokud se nezredukuje a nevyvaří se alkohol.
  9. Do vnitřního hrnce nalijte zeleninový vývar a zeleninu promíchejte.
  10. V malé misce smíchejte kukuřičnou mouku a vodu, pak kukuřičnou kaši přidejte k zelenině a pokračujte v dušení, dokud nezhoustne.
  11. Houbové čočkové ragú podle chuti osolte a opepřete, poté vyjměte a vyhoďte bobkové listy.
  12. Lžící přelijte ragú do koláčové misky dostatečně velké, aby se vešla do dna přístroje Instant Vortex, a na ragú navrstvěte na tenké plátky nakrájené brambory. Plátky brambor potřete rozpuštěným veganským máslem. Brambory posypte špetkou soli.
  13. Zvolte možnost Air Fry, nastavte teplotu na 190 C a čas na 25 minut. Po výzvě vložte horký hrnec dovnitř.
  14. Po výzvě k otočení pokrmu zkontrolujte křupavost horkého hrnce. Pokračujte ve vaření a kontrolujte každých několik minut, dokud brambory nebudou zlatavé, křupavé a propečené.
  15. Ihned podávejte spolu s oblíbenými přílohami.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...