VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 1 kostka kuřecího vývaru s 60 ml vody
- 200 g vysušených kváskových kůrek odstraněných a nakrájených na kostičky
- 2 velké mrkve oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 řapíkatý celer nakrájený na kostičky
- 1 oloupaná a na kostičky nakrájená cibule
- 1 oloupané a na kostičky nakrájené jablko
- 6 stroužků česneku nastrouhaných
- 60 g másla
- 2 vejce
- 2 g natrhaných tymiánových lístků
- 8 g šalvějových lístků nasekaných nadrobno
- 450 g mletého vepřového masa nebo klobásy
- 18 proužků prorostlé slaniny
- Olej sůl a pepř podle potřeby
INSTRUKCE
- Starší chléb zalijte směsí kuřecího vývaru a dejte stranou.
- Nastavte Instantní hrnec na Sauté a čas na 8 minut. Po zahřátí kápněte trochu oleje a přidejte mrkev, celer a cibuli a vařte, dokud nezačnou měknout. Poté do hrnce přidejte jablko.
- Jakmile jsou jablko a zelenina uvařené, přidejte česnek a máslo a vařte, dokud nezíská zlatavou barvu.
- Směs vyklopte do mísy, osolte a opepřete a přidejte namočený chléb, vejce, bylinky a maso z klobásy. Vše promíchejte, dokud se nespojí.
- Na mastný papír navrstvěte 11 plátků slaniny podélně tak, aby se okraje mírně překrývaly a vytvořily velký obdélník široký asi 28 cm. Rozpůlte několik dalších kousků slaniny a položte je na dno, aby se obdélník zvětšil. Nakonec přidejte 4 proužky slaniny, abyste vytvořili chlopně na každé straně obdélníku. Pro nápovědu k tomuto kroku se podívejte na naše video níže.
- Směs klobásy a zeleniny navrstvěte do středu obdélníku slaniny a vytvarujte z ní pevný, tučný špalek. Boční proužky slaniny přeložte přes konce nádivky a pomocí pečicího papíru pomozte slaninu zcela srolovat kolem nádivky.
- Vložte závitek šikmo do koše fritézy Vortex Air Fryer.
- Zvolte možnost Air Fry, nastavte teplotu na 165 °C a čas na 40 minut. Ignorujte výzvu k otočení pokrmu.
- Po upečení by měla být slanina zlatavá a křupavá a vnitřní teplota by měla být minimálně 75 °C.
- Velké prase v rohlíku podávejte spolu s oblíbenými položkami štědrovečerní večeře.