Obří prase v dece

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 1 kostka kuřecího vývaru s 60 ml vody
  • 200 g vysušených kváskových kůrek odstraněných a nakrájených na kostičky
  • 2 velké mrkve oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 řapíkatý celer nakrájený na kostičky
  • 1 oloupaná a na kostičky nakrájená cibule
  • 1 oloupané a na kostičky nakrájené jablko
  • 6 stroužků česneku nastrouhaných
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 2 g natrhaných tymiánových lístků
  • 8 g šalvějových lístků nasekaných nadrobno
  • 450 g mletého vepřového masa nebo klobásy
  • 18 proužků prorostlé slaniny
  • Olej sůl a pepř podle potřeby

INSTRUKCE

  1. Starší chléb zalijte směsí kuřecího vývaru a dejte stranou.
  2. Nastavte Instantní hrnec na Sauté a čas na 8 minut. Po zahřátí kápněte trochu oleje a přidejte mrkev, celer a cibuli a vařte, dokud nezačnou měknout. Poté do hrnce přidejte jablko.
  3. Jakmile jsou jablko a zelenina uvařené, přidejte česnek a máslo a vařte, dokud nezíská zlatavou barvu.
  4. Směs vyklopte do mísy, osolte a opepřete a přidejte namočený chléb, vejce, bylinky a maso z klobásy. Vše promíchejte, dokud se nespojí.
  5. Na mastný papír navrstvěte 11 plátků slaniny podélně tak, aby se okraje mírně překrývaly a vytvořily velký obdélník široký asi 28 cm. Rozpůlte několik dalších kousků slaniny a položte je na dno, aby se obdélník zvětšil. Nakonec přidejte 4 proužky slaniny, abyste vytvořili chlopně na každé straně obdélníku. Pro nápovědu k tomuto kroku se podívejte na naše video níže.
  6. Směs klobásy a zeleniny navrstvěte do středu obdélníku slaniny a vytvarujte z ní pevný, tučný špalek. Boční proužky slaniny přeložte přes konce nádivky a pomocí pečicího papíru pomozte slaninu zcela srolovat kolem nádivky.
  7. Vložte závitek šikmo do koše fritézy Vortex Air Fryer.
  8. Zvolte možnost Air Fry, nastavte teplotu na 165 °C a čas na 40 minut. Ignorujte výzvu k otočení pokrmu.
  9. Po upečení by měla být slanina zlatavá a křupavá a vnitřní teplota by měla být minimálně 75 °C.
  10. Velké prase v rohlíku podávejte spolu s oblíbenými položkami štědrovečerní večeře.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...