Rolky z rýžového papíru

VYBAVENÍ

  • Fritéza Vortex Plus s dvěma zásuvkami

INGREDIENCE

  • 1 cibule rozkrojená na polovinu a nakrájená na tenké plátky
  • 4 střední mrkve oloupané a nakrájené na plátky
  • 150 g zelí nakrájeného na tenké plátky
  • 4 stroužky utřeného česneku
  • 5 cm dlouhý kousek zázvoru nastrouhaný
  • 4 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžička miso pasty, nepovinné
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 kuřecí prsa uvařená a rozdrobená
  • 300 g nakrájených orestovaných hub
  • 1 lžička Lao Gan Ma chilli crisp, nepovinně
  • 16 kusů rýžového papíru
  • 2 lžíce sezamového oleje na potření

INSTRUKCE

  1. Do pánve wok přidejte 1 lžíci oleje a osmažte cibuli a mrkev, dokud nezačnou měknout. Přidejte zelí, česnek a zázvor.
  2. Stáhněte wok z ohně a přidejte jarní cibulku a miso.
  3. Přisypte kukuřičnou mouku a vše promíchejte. Podle chuti osolte.
  4. Směs rozdělte na dvě části. Do jedné přidejte vařené rozdrobené kuřecí maso a do druhé houby a chilli crisp. Každou promíchejte aby se chutě propojili.
  5. Připravte křupavé rýžové knedlíčky tak, že obal z rýžového papíru namočíte do trochy teplé vody, dokud se neobalí, a pak jej položíte na čistou suchou plochu. Jakmile změkne a je poddajný, přidejte několik lžic náplně do horní ¼ obalu. Přeložte levou a pravou stranu obalu a srolujte balíčky k sobě. Kolem balíčku přidejte další obal, abyste vytvořili dvojitou vrstvu rýžového papíru. Poté postup opakujte pro zbývající náplň.
  6. Balíčky potřete sezamovým olejem a vložte je do fritézy, přičemž do jednoho tahu vložte houbové balíčky a do druhého kuřecí maso.
  7. V zásuvce1 vyberte možnost Air Fry (Fritování na vzduchu), nastavte teplotu na 205 °C a čas na 11 minut. Zvolte SyncCook pro zrcadlení nastavení vaření mezi zásuvkami a stiskněte tlačítko Start.
  8. Po výzvě k otočení pokrmu otočte balíčky z rýžového papíru.
  9. Po uvaření podávejte křupavé balíčky z rýžového papíru s omáčkou podle vlastního výběru.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...