VYBAVENÍ
- Fritéza Vortex Plus s dvěma zásuvkami
INGREDIENCE
- 1 cibule rozkrojená na polovinu a nakrájená na tenké plátky
- 4 střední mrkve oloupané a nakrájené na plátky
- 150 g zelí nakrájeného na tenké plátky
- 4 stroužky utřeného česneku
- 5 cm dlouhý kousek zázvoru nastrouhaný
- 4 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
- 1 lžička miso pasty, nepovinné
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1 kuřecí prsa uvařená a rozdrobená
- 300 g nakrájených orestovaných hub
- 1 lžička Lao Gan Ma chilli crisp, nepovinně
- 16 kusů rýžového papíru
- 2 lžíce sezamového oleje na potření
INSTRUKCE
- Do pánve wok přidejte 1 lžíci oleje a osmažte cibuli a mrkev, dokud nezačnou měknout. Přidejte zelí, česnek a zázvor.
- Stáhněte wok z ohně a přidejte jarní cibulku a miso.
- Přisypte kukuřičnou mouku a vše promíchejte. Podle chuti osolte.
- Směs rozdělte na dvě části. Do jedné přidejte vařené rozdrobené kuřecí maso a do druhé houby a chilli crisp. Každou promíchejte aby se chutě propojili.
- Připravte křupavé rýžové knedlíčky tak, že obal z rýžového papíru namočíte do trochy teplé vody, dokud se neobalí, a pak jej položíte na čistou suchou plochu. Jakmile změkne a je poddajný, přidejte několik lžic náplně do horní ¼ obalu. Přeložte levou a pravou stranu obalu a srolujte balíčky k sobě. Kolem balíčku přidejte další obal, abyste vytvořili dvojitou vrstvu rýžového papíru. Poté postup opakujte pro zbývající náplň.
- Balíčky potřete sezamovým olejem a vložte je do fritézy, přičemž do jednoho tahu vložte houbové balíčky a do druhého kuřecí maso.
- V zásuvce1 vyberte možnost Air Fry (Fritování na vzduchu), nastavte teplotu na 205 °C a čas na 11 minut. Zvolte SyncCook pro zrcadlení nastavení vaření mezi zásuvkami a stiskněte tlačítko Start.
- Po výzvě k otočení pokrmu otočte balíčky z rýžového papíru.
- Po uvaření podávejte křupavé balíčky z rýžového papíru s omáčkou podle vlastního výběru.