Rýžový pudink

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 10 g nesoleného másla/rostlinné alternativy
  • 400 ml kokosového mléka
  • 160 ml kokosové smetany
  • 40 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkové pasty nebo esence
  • špetka skořice
  • 2 rozdrcené zelené kardamomové lusky
  • špetka soli
  • 120 g pudinkové rýže, my jsme použili střednězrnnou rýži Ribe od firmy Riso Toro

Podávání: nepovinné

  • Džem dle výběru
  • Kokosové lupínky nebo pražené mandle ve vločkách

INSTRUKCE

  1. Vymažte máslem zapékací misku (která se vejde do koše fritézy Vortex Air Fryer s trochou volného místa pro cirkulaci vzduchu).
  2. Vložte kokosové mléko a smetanu a zahřívejte je v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí. Vmíchejte cukr, vanilku, kardamom a sůl.
  3. Do zapékací misky přidejte rýži a poté ji zalijte kokosovým mlékem.
  4. Umístěte misku Vortex Air Fryer a vyberte možnost Pečení, nastavte teplotu na 140 °C a čas na 1 hodinu. Po 45 minutách zkontrolujte, zda je rýže upečená, a pokud potřebuje ještě trochu času, vložte ji zpět na zbývajících 15 minut.
  5. Jakmile je rýže zcela uvařená, vyjměte pudink z fritézy Vortex a dejte ho na 5 minut stranou, aby mírně vychladl. Pudink může vypadat přímo z fritézy trochu řídký, ale bude dále houstnout.
  6. Vyjměte kardamomové lusky a podávejte s libovolnou zálivkou.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...