VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 10 g nesoleného másla/rostlinné alternativy
- 400 ml kokosového mléka
- 160 ml kokosové smetany
- 40 g cukru krupice
- 1 lžička vanilkové pasty nebo esence
- špetka skořice
- 2 rozdrcené zelené kardamomové lusky
- špetka soli
- 120 g pudinkové rýže, my jsme použili střednězrnnou rýži Ribe od firmy Riso Toro
Podávání: nepovinné
- Džem dle výběru
- Kokosové lupínky nebo pražené mandle ve vločkách
INSTRUKCE
- Vymažte máslem zapékací misku (která se vejde do koše fritézy Vortex Air Fryer s trochou volného místa pro cirkulaci vzduchu).
- Vložte kokosové mléko a smetanu a zahřívejte je v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí. Vmíchejte cukr, vanilku, kardamom a sůl.
- Do zapékací misky přidejte rýži a poté ji zalijte kokosovým mlékem.
- Umístěte misku Vortex Air Fryer a vyberte možnost Pečení, nastavte teplotu na 140 °C a čas na 1 hodinu. Po 45 minutách zkontrolujte, zda je rýže upečená, a pokud potřebuje ještě trochu času, vložte ji zpět na zbývajících 15 minut.
- Jakmile je rýže zcela uvařená, vyjměte pudink z fritézy Vortex a dejte ho na 5 minut stranou, aby mírně vychladl. Pudink může vypadat přímo z fritézy trochu řídký, ale bude dále houstnout.
- Vyjměte kardamomové lusky a podávejte s libovolnou zálivkou.