Veganský koláč s pórkem a houbami

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 300 g pórku
  • 500 g žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL dijonské hořčice
  • 250 ml ovesné smetany
  • 5 g čerstvého tymiánu
  • Veganské mléko
  • 1 rolička mraženého listového těsta

INSTRUKCE

  1. Pórek a žampiony nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci Instant Pot nebo na pánvi smažte pórek, dokud nezačne měknout, a pak přidejte houby. Vařte, dokud houby nezměknou a nezhnědnou.
  3. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu.
  4. Kukuřičnou mouku smíchejte s trochou zeleninového vývaru, aby vznikla hladká kaše, a pak směs kukuřičné mouky, zbývajícího vývaru, dijonské hořčice a ovesné smetany nalijte do osmažené zeleniny a vařte, dokud nezhoustne.
  5. Tymián zbavte dřevnatých stonků a přidejte ho do koláčové náplně. Vmíchejte dijonskou omáčku a podle chuti osolte a opepřete.
  6. Lžící naplňte náplň do nádoby vhodné velikosti, aby se vešla do přístroje Instant Vortex. Rádi používáme 18cm koláčovou mísu, protože umožňuje dostatečnou cirkulaci vzduchu a zajišťuje rovnoměrné upečení koláče.
  7. Rozbalte rozmražené těsto a vykrojte dostatečně velký kruh, abyste jím pokryli koláč. Kruh těsta položte na náplň a okraje přimáčkněte ke koláčové míse, aby se vše spojilo. Uprostřed koláče udělejte několik malých otvorů, aby mohla unikat pára, a pak těsto potřete trochou ovesného mléka,
  8. Koláč vložte do koše fritézy.
  9. Zvolte možnost Air Fry, nastavte čas na 25 minut a teplotu na 170 °C. Koláč smažte, dokud nebude těsto krásně nadýchané a křupavé. Po upečení koláč vyjměte z fritézy a ihned podávejte spolu s přílohami podle vlastního výběru.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...