VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 300 g pórku
- 500 g žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce kukuřičné mouky
- 125 ml zeleninového vývaru
- 2 PL dijonské hořčice
- 250 ml ovesné smetany
- 5 g čerstvého tymiánu
- Veganské mléko
- 1 rolička mraženého listového těsta
INSTRUKCE
- Pórek a žampiony nakrájejte na tenké plátky.
- V hrnci Instant Pot nebo na pánvi smažte pórek, dokud nezačne měknout, a pak přidejte houby. Vařte, dokud houby nezměknou a nezhnědnou.
- Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu.
- Kukuřičnou mouku smíchejte s trochou zeleninového vývaru, aby vznikla hladká kaše, a pak směs kukuřičné mouky, zbývajícího vývaru, dijonské hořčice a ovesné smetany nalijte do osmažené zeleniny a vařte, dokud nezhoustne.
- Tymián zbavte dřevnatých stonků a přidejte ho do koláčové náplně. Vmíchejte dijonskou omáčku a podle chuti osolte a opepřete.
- Lžící naplňte náplň do nádoby vhodné velikosti, aby se vešla do přístroje Instant Vortex. Rádi používáme 18cm koláčovou mísu, protože umožňuje dostatečnou cirkulaci vzduchu a zajišťuje rovnoměrné upečení koláče.
- Rozbalte rozmražené těsto a vykrojte dostatečně velký kruh, abyste jím pokryli koláč. Kruh těsta položte na náplň a okraje přimáčkněte ke koláčové míse, aby se vše spojilo. Uprostřed koláče udělejte několik malých otvorů, aby mohla unikat pára, a pak těsto potřete trochou ovesného mléka,
- Koláč vložte do koše fritézy.
- Zvolte možnost Air Fry, nastavte čas na 25 minut a teplotu na 170 °C. Koláč smažte, dokud nebude těsto krásně nadýchané a křupavé. Po upečení koláč vyjměte z fritézy a ihned podávejte spolu s přílohami podle vlastního výběru.