Lepkavé pikantní tofu

VYBAVENÍ

  • vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 250 g tvrdého tofu nakrájeného na kostky o rozměrech 1 x 2 cm 

na obalení

  • 1 lžička uzené papriky
  • ⅓ lžičky černého pepře
  • ⅓ lžičky česnekového prášku
  • ⅓ lžičky chilli v prášku
  • 1 lžíce tamari
  • 1 polévková lžíce výživného droždí
  • 3 lžíce veganské majonézy
  • 100 g panko strouhanky

na omáčku

  • 3 lžíce sladké chilli omáčky nebo chilli omáčky podle vlastního výběru
  • 1/2 lžíce tamari/sójové omáčky
  • ½ lžíce javorového sirupu

POKYNY

  1. Smíchejte přísady na obalování v míse a poté přidejte tofu nakrájené na kostičky, rovnoměrně obalte každý kousek.
  2. Pečte při 200 °C po dobu 12 minut. Ujistěte se, že je tofu dobře rozprostřené, aby mohlo být křupavé.
  3. Mezitím smíchejte přísady na omáčku.
  4. Když je tofu upečené a křupavé, vyjměte ho ze vzdušné fritézy a vhoďte do něj omáčku, dokud se dobře neobalí. 
  5. Opět pečte při 200 °C po dobu 12 minut a po výzvě je otočte, aby byly křupavé po celém povrchu.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...