VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g dvojité smetany
- 100 ml Sprite
- Špetka soli
- 1 vejce
- Sražená smetana a džem
POKYNY
- Vystřihněte čtverec pečicího papíru tak, aby se vešel dovnitř fritézy Vortex Air Fryer, a ujistěte se, že jste ponechali 2cm okraj, aby kolem koláčků mohl cirkulovat vzduch. Odložte papír na pečení stranou, dokud nebude potřeba.
- Do mísy nasypte mouku a prášek do pečiva. Uprostřed udělejte důlek a přidejte dvojitou smetanu a Sprite.
- Těsto opatrně spojte lžící a pak ho vyklopte a na pomoučeném povrchu hněťte, dokud se nespojí.
- Těsto vytlačte do tvaru disku o tloušťce asi 3 cm a poté vykrájejte koláčky pomocí 6cm vykrajovátka posypaného moukou. Abyste dosáhli co nejlepšího výsledku, přitlačte vykrajovátko rovně dolů a neotáčejte ho.
- Vyberte možnost Pečení, nastavte teplotu na 190 °C a čas na 10 minut a stiskněte tlačítko Start.
- Jakmile se fritéza předehřeje a zobrazí se výzva „Přidat jídlo“, položte koláčky na pečicí papír uvnitř koše Vortex a ujistěte se, že je každý koláček mírně přitisknutý ke svým sousedům, kteří mu při pečení pomohou vykynout. Vrchní část koláčků potřete vajíčkem.
- Koláčky pečte 9-10 minut nebo dokud nejsou zlatavé a propečené.
- Ihned podávejte se sraženou smetanou a džemem!