Maximálně křupavé pečené brambory

Ingredience

  • 1 kg brambor maris piper
  • ½ lžíce mouky
  • 2 lžíce polenty
  • Olej sůl, pepř podle potřeby
  • 15 g parmazánu nebo výživného droždí pro veganskou variantu
  • 6 g čerstvě nasekané petrželky

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na 4-6 kousků podle velikosti brambor.
  2. Brambory vložte do velkého hrnce s osolenou vodou, přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Brambory vařte, dokud nezměknou. Poté je slijte a lehce podrťte v cedníku, aby se okraje zdrsnily.
  3. Brambory vyklopte do pekáče. Pomocí sítka brambory poprašte moukou a poté je posypte polentou. Nakonec brambory pokapejte řepkovým olejem a promíchejte je, dokud nebudou dobře obalené olejem a polentou. Brambory osolte a opepřete.
  4. Na fritéze Vortex Air Fryer vyberte možnost Air Fry a nastavte teplotu na 195 °C a čas na 35 minut.
  5. Po výzvě k přidání jídla vložte dovnitř pečené brambory a po výzvě k otočení jídla košem zatřeste.
  6. Jakmile časovač nastaví 30 minut, zkontrolujte brambory. Měly by být křupavé a zlatavé. Pokud jste s jejich barvou spokojeni, posypte je parmazánem (nebo výživným droždím) a poté vložte zásuvku zpět, aby pokračovala ve vaření.
  7. Jakmile jsou brambory připravené k podávání, nasypte na talíř čerstvě nasekanou petrželku.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...