VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 350-400 g kváskového bochníku
- 700 g směsi rajčat
- ½ červené cibule
- 3 lžíce červeného vinného octa
- ¼ lžičky cukru na vyvážení
- 2 lžičky dijonského sýra
- 6 PL olivového oleje
- Hrst nasbírané bazalky
- 2 broskve nakrájené na plátky
POKYNY
- Kvásek nakrájejte nebo natrhejte na kousky o velikosti sousta.
- Přidejte kvásek do mísy, pokapejte 3 lžícemi oleje a promíchejte. Chléb osolte a opepřete. Chléb vložte do koše přístroje Instant Vortex.
- Zvolte možnost pečení, nastavte teplotu na 180 °C a pečte 5 minut, dokud lehce nezezlátne.
- Nakrájejte rajčata na kousky o velikosti sousta. Vložte je do cedníku nad velkou mísu, aby se zachytila rajčatová šťáva.
- Rajčata posypte štědrou špetkou soli a nechte je 15 minut odstát, aby pustila šťávu.
- V malé misce smíchejte červenou cibuli, červený vinný ocet, cukr a špetku soli a dejte stranou, abyste je mohli naložit.
- Jakmile budete připraveni k podávání, smíchejte šťávu z rajčat s nakládanou cibulí a hořčicí, dokud se nespojí. Dresink dochuťte podle chuti.
- Do zálivky přidejte rajčata, broskve, opečený chléb a bazalku.
- Promíchejte a ihned podávejte