Panzanella

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 350-400 g kváskového bochníku
  • 700 g směsi rajčat
  • ½ červené cibule
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • ¼ lžičky cukru na vyvážení
  • 2 lžičky dijonského sýra
  • 6 PL olivového oleje
  • Hrst nasbírané bazalky
  • 2 broskve nakrájené na plátky

POKYNY

  1. Kvásek nakrájejte nebo natrhejte na kousky o velikosti sousta.
  2. Přidejte kvásek do mísy, pokapejte 3 lžícemi oleje a promíchejte. Chléb osolte a opepřete. Chléb vložte do koše přístroje Instant Vortex.
  3. Zvolte možnost pečení, nastavte teplotu na 180 °C a pečte 5 minut, dokud lehce nezezlátne.
  4. Nakrájejte rajčata na kousky o velikosti sousta. Vložte je do cedníku nad velkou mísu, aby se zachytila rajčatová šťáva.
  5. Rajčata posypte štědrou špetkou soli a nechte je 15 minut odstát, aby pustila šťávu.
  6. V malé misce smíchejte červenou cibuli, červený vinný ocet, cukr a špetku soli a dejte stranou, abyste je mohli naložit.
  7. Jakmile budete připraveni k podávání, smíchejte šťávu z rajčat s nakládanou cibulí a hořčicí, dokud se nespojí. Dresink dochuťte podle chuti.
  8. Do zálivky přidejte rajčata, broskve, opečený chléb a bazalku.
  9. Promíchejte a ihned podávejte

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...