Plněný piknikový bochník

VYBAVENÍ

  • Vortex Air Fryer

INGREDIENCE

  • 1 lilek nakrájený na 1 cm silná kolečka
  • 1 kulatý křupavý chléb
  • 2-3 lžíce pesta
  • 1 sklenice pečených paprik
  • 1 sklenice pečených artyčoků, nakrájených na kousky
  • 1 kulička mozzarelly

POKYNY

  1. Plátky lilku potřete z obou stran olivovým olejem a smažte na vzduchu 10 minut při 205 °C.
  2. Mezitím rozřízněte vrchní část bochníku chleba a odstraňte střed, čímž vznikne dutý prostor pro náplň.
  3. Začněte vrstvou uvařených plátků lilku, následně potřete pestem a poté vrstvou nakrájených paprik. Přidejte další vrstvu pesta, plátky sýra mozzarella a nakrájené artyčoky.
  4. Tyto vrstvy opakujte, dokud není bochník naplněn až po okraj, a nakonec jej opět přiklopte vrstvou pesta.
  5. Naplněný bochník pečte ve fritéze Air Fryer při teplotě 160 °C asi 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a nebude lepkavý.
  6. Plánujete-li vzít bochník na piknik, zabalte ho vcelku do fólie, nebo ho nakrájejte na plátky a vychutnejte si ho ihned!

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...