VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 3 babiččina jablka
- 1½ lžičky směsi koření
- 125 g hladké mouky
- 70 g nesoleného másla
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- 30 g nasekané hořké čokolády
- 9 marshmallows
- smetana nebo pudink
POKYNY
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nahrubo nakrájíme a vyklopíme do mísy. Přidejte ½ lžičky směsi koření a 1 lžíci cukru a promíchejte.
- Lžící rozdělte kousky kořeněných jablek do 3 malých misek odolných vůči troubě a zakryjte je alobalem.
- Zvolte možnost Air Fry, nastavte teplotu na 188 °C a čas na 15 minut a stiskněte tlačítko start.
- Výzvy k přidání potravin si nevšímejte, protože pokrmy již budou ve fritéze.
- Zatímco se jablka vaří, připravte drobenku. Do mísy prosejte mouku, přidejte máslo, cukr a 1 lžičku směsi koření a malou špetku soli a konečky prstů vše spojte, aby se vytvořily hrudky a vznikla sypká, písková směs.
- Když program smažení skončí, vmíchejte čokoládu a marshmallows do nyní změklých jablek a lžící na ně navrstvěte drobenkovou směs, aby byla jablka zakrytá.
- Vraťte nádoby zpět do fritézy, nezakryjte je a zvolte možnost Pečení, nastavte teplotu na 188 °C a čas na 7 minut, dokud nebude drobenka na povrchu zlatavá a křupavá.
- Vychutnejte si je teplé, podávané s dvojitou smetanou nebo pudinkem.