S’mores jablečná drobenka

VYBAVENÍ

  • Vzduchová fritéza Vortex

INGREDIENCE

  • 3 babiččina jablka
  • 1½ lžičky směsi koření
  • 125 g hladké mouky
  • 70 g nesoleného másla
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 30 g nasekané hořké čokolády
  • 9 marshmallows
  • smetana nebo pudink

POKYNY

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nahrubo nakrájíme a vyklopíme do mísy. Přidejte ½ lžičky směsi koření a 1 lžíci cukru a promíchejte.
  2. Lžící rozdělte kousky kořeněných jablek do 3 malých misek odolných vůči troubě a zakryjte je alobalem.
  3. Zvolte možnost Air Fry, nastavte teplotu na 188 °C a čas na 15 minut a stiskněte tlačítko start.
  4. Výzvy k přidání potravin si nevšímejte, protože pokrmy již budou ve fritéze.
  5. Zatímco se jablka vaří, připravte drobenku. Do mísy prosejte mouku, přidejte máslo, cukr a 1 lžičku směsi koření a malou špetku soli a konečky prstů vše spojte, aby se vytvořily hrudky a vznikla sypká, písková směs.
  6. Když program smažení skončí, vmíchejte čokoládu a marshmallows do nyní změklých jablek a lžící na ně navrstvěte drobenkovou směs, aby byla jablka zakrytá.
  7. Vraťte nádoby zpět do fritézy, nezakryjte je a zvolte možnost Pečení, nastavte teplotu na 188 °C a čas na 7 minut, dokud nebude drobenka na povrchu zlatavá a křupavá.
  8. Vychutnejte si je teplé, podávané s dvojitou smetanou nebo pudinkem.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...