VYBAVENÍ
- Vzduchová fritéza Vortex
INGREDIENCE
- 125 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 350 g obyčejného řeckého jogurtu
- 1 rozšlehané vejce
- 1 lžíce vody
POKYNY
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud nevznikne těsto.
- Vyklopte těsto na lehce pomoučený povrch a rovnoměrně ho rozdělte na 4 kuličky.
- Každou kuličku rozválejte na 7-8 cm dlouhý provaz a spojte konce tak, aby vznikl tvar bagety.
- V malé misce smíchejte rozšlehané vejce a 1 lžíci vody. Potřete jím vršek a boky bagelů.
- Vrcholky bagelů bohatě posypte polevou a lehce přitlačte, aby se přichytily.
- Zvolte funkci Air Fry, nastavte teplotu na 165 °C a čas na 12 minut a dotkněte se tlačítka Start.
- Když se na displeji zobrazí nápis „Add Food“ (Přidat jídlo), vložte bagely opatrně do fritovací komory a nechte mezi nimi volný prostor.
- Ignorujte, když se na displeji zobrazí pokyn „Otočit potraviny“, a nechte program Air Fry dokončit.
- Během posledních několika minut občas otevřete fritovací komoru, abyste bagely zkontrolovali, a vyjměte je, až budou mít sytě zlatavou barvu. Podávejte teplé.