Masové kuličky z krůtího masa

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

  • 60 g směsi šalvějové a cibulové nádivky
  • 80 g vroucí vody
  • 1 velký květák
  • Olej
  • 1 cibule nakrájená na tenké kostičky
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 400 g mletého krůtího masa
  • Hrst čerstvé petrželky
  • Sůl a pepř
  • 150 ml Crème Fraiche
  • 2 lžičky dijonské hořčice

INSTRUKCE

  1. Nalijte směs na nádivku do malé misky, zalijte ji vroucí vodou a nechte 1-2 minuty odstát.
  2. Květák rozeberte na růžičky o velikosti sousta. Do hrnce Instant Pot přidejte trojnožku a 250 ml vody, poté na ni položte květák. Zajistěte víko a zvolte možnost Tlakové vaření a nastavte čas na 1 minutu. Po skončení programu vaření proveďte rychlé uvolnění tlaku a květák odložte stranou.
  3. Vyprázdněte vnitřní hrnec od zbylé vody, vyjměte trojnožku a vyberte možnost Sauté.
  4. Jakmile se na displeji zobrazí horký, přidejte trochu oleje, poté cibuli a česnek a vařte, dokud nezměknou a nezískají lehce zlatavou barvu, poté je vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  5. V míse smíchejte mleté krůtí maso s nádivkou, trochou petrželky a polovinou osmažené směsi cibule a česneku a osolte, poté z mletého masa vytvarujte 12 kuliček (každá o hmotnosti asi 35 g nebo velikosti golfového míčku).
  6. V míse smíchejte mleté krůtí maso s nádivkou, trochou petrželky a polovinou osmažené směsi cibule a česneku a osolte, poté z mletého masa vytvarujte 12 kuliček (každá o hmotnosti asi 35 g nebo velikosti golfového míčku).
  7. Zvolte možnost Tlakové vaření a nastavte čas na 4 minuty. Po dokončení programu vaření nechte tlak 3 minuty přirozeně povolovat a poté rychle uvolněte zbývající tlak.
  8. Otevřete víko, vyjměte masové kuličky a odložte je stranou.
  9. Do vývaru přidejte 100 ml crème fraiche, dijonskou hořčici a podle chuti sůl a pepř a vytvořte omáčku.
  10. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte květák na jemné pyré s 50 ml crème fraiche.
  11. Masové kuličky podávejte na květákovém pyré s vybranou zelenou zeleninou a krémovou dijonskou omáčkou.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...