VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 1 polévková lžíce oleje
- 400 g kuřecích stehen bez kostí
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 1 lžička zázvoru
- 2 stroužky česneku rozdrceného
- 30 ml rýžového octa
- 60 g hnědého cukru
- Kůra a šťáva ze 2 pomerančů
- 1 lžička chilli vloček
- 60 ml kuřecího vývaru
- 250 ml pomerančové šťávy
- 1 lžíce kukuřičné mouky + 2 lžíce vody
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- Rýže a nadrobno nakrájená jarní cibulka k podávání
INSTRUKCE
- na displeji Instant Pot zvolte Sauté, a když se na displeji zobrazí Hot, přidejte olej a kuřecí stehna.
- Smažte je z jedné strany dozlatova, poté je vyjměte z vnitřního hrnce a dejte stranou.
- Poté do hrnce přidejte papriky a smažte je 2 až 3 minuty, dokud nezačnou měknout. Poté přidejte zázvor a česnek a vařte další minutu. Pak přidejte rýžový ocet, odmastěte dno hrnce a vařte, dokud se ocet mírně nezredukuje.
- Přidejte cukr, pomerančovou kůru, chilli vločky, kuřecí vývar a pomerančovou šťávu (250 ml + z čerstvých pomerančů) a směs přiveďte k varu, poté ji vypněte a hrnec znovu odmastěte.
- Vložte kuře zpět do vnitřního hrnce, zajistěte pokličku a zvolte možnost Tlakové vaření a nastavte čas na 1 minutu.
- Po skončení programu vaření proveďte rychlé uvolnění tlaku a poté sejměte poklici.
- Stiskněte tlačítko zrušit a poté znovu zvolte možnost restování.
- Smíchejte kukuřičnou mouku a vodu, poté ji nalijte do vnitřního hrnce a promíchejte, abyste omáčku zahustily.
- Ihned podávejte spolu s rýží posypanou nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.