Šťavnatá uzená šunka na zázvorovém pivu

VYBAVENÍ

  • Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot

INGREDIENCE

  • 2 kg dušené šunky
  • 4 hřebíčky
  • 10 zrnek pepře
  • 2 velké mrkve oloupané a nakrájené na kousky
  • 2 oloupané a na kousky nakrájené cibule
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 2 l zázvorového piva Fevertree*
  • Doplňte vodou

Glazura

  • 250 ml zázvorového piva
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice

INSTRUKCE

  1. Do vnitřního hrnce na trojnožku vložte maso a poté přidejte cibuli, mrkev a koření.
  2. Šunku zalijte 2 litry zázvorového piva a poté tekutinu doplňte vodou na „maximální“ úroveň.
  3. Zajistěte poklicí, vyberte možnost Tlakové vaření a nastavte časovač na 0 minut (nebo 1 minutu, pokud používáte Duo Evo Plus nebo Pro.) Nezapomeňte vypnout funkci „Keep Warm“. Stiskněte tlačítko Start.
  4. Jakmile se šunka dostane pod tlak, nechte tlak přirozeně povolit a nechte šunku v tekutině přes noc (7-8 hodin) zcela vychladnout.
  5. Až bude připraven k glazování, nalijte 250 ml zázvorového piva do pánve a zahřívejte, dokud se zázvorové pivo nezredukuje na 70 % a nevznikne lepkavá glazura.
  6. Přidejte zredukované zázvorové pivo do misky s dijonskou hořčicí a promíchejte, dokud se nespojí. Odstavte.
  7. V den podávání: Vyjměte šunku z nálevu a opatrně odřízněte tvrdou kůži, aby na šunce zůstala pěkná bílá tuková vrstva. V 1cm intervalech nařízněte tuk a vložte ho do zapékací misky. Potřete maso zázvorovo-hořčičnou polevou a pečte, dokud tuk nezhnědne a šunka se nelepí.

POZNÁMKY:

*Ujistěte se, že používáte Fever Tree (značka zázvorového piva), která má nižší obsah cukru, používá zázvorový extrakt a poskytuje příjemnou, jemnou zázvorovou sladkost. Značky s alternativním cukrem mohou při redukci polevy zhořknout.

Inspirujte se dalšími recepty

Snadné bagely

Snadné bagely

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 125 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžička soli 350 g obyčejného řeckého jogurtu 1 rozšlehané vejce 1 lžíce vody POKYNY Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte jogurt a míchejte, dokud...

Křehké sušenky

Křehké sušenky

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 85 g másla 50 g cukru 120 g hladké mouky Moučkový cukr POKYNY Máslo a cukr utřete do světlé a nadýchané pěny, přidejte mouku a promíchejte. Snažte se nemíchat příliš - těsto se bude drobit. Těsto rozválejte do tvaru...

Sýrové tousty

Sýrové tousty

VYBAVENÍ Vzduchová fritéza Vortex INGREDIENCE 4 plátky kvalitního bílého chleba 3 lžíce změklého másla 2 plátky sýra čedar 2 plátky sýra edam 2 plátky sýra provolone POKYNY Dva krajíce chleba bohatě namažte máslem a položte je máslem dolů do fritézy. Na namazaný chléb...