VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku rozdrceného
- 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce kari pasty
- Maso/ryby/zelenina/luštěniny dle výběru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 x 400g plechovka nakrájených rajčat
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 200 ml vody
- 160 ml plechovky kokosového krému
- Sůl
INSTRUKCE
- Nastavte hrnec na SAUTE s olejem ve vnitřním hrnci.
- Přidejte cibuli. Smažte 5 minut.
- Přidejte všechny ostatní přísady kromě kokosového krému a soli.
- Pokud vaříte pouze luštěniny nebo zeleninu, nastavte na TLAKOVÝ režim po dobu 3 minut – QPR na konci vaření.
- V případě ryb nastavte tlak PRESSURE na 2/3 minuty – na konci vaření proveďte QPR.
- Pro kuřecí řízky nastavte na 7 minut TLAK nebo pro hovězí maso nebo jehněčí kousky nastavte režim STEW. Po uvaření masa vždy proveďte NPR.
- Vmíchejte kokosovou smetanu a zkontrolujte koření. V případě potřeby přidejte sůl.