VYBAVENÍ
- Multifunkční tlakový hrnec Instant Pot
INGREDIENCE
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 celerové tyčinky nakrájené nadrobno
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 2 nakrájené brambory
- 3 nakrájené mrkve
- 2 lžíce směsi bylinek
- 800 ml zeleninového vývaru
- 200 ml nakrájených rajčat
INSTRUKCE
- Vyberte možnost SAUTE a přidejte do hrnce olej, aby se začal zahřívat.
- Přidejte cibuli, celer a česnek a 5 minut restujte.
- Přidejte brambory, mrkev a směs bylinek a restujte ještě 1 minutu, poté stiskněte tlačítko zrušit.
- Přidejte vývar a vše promíchejte, přičemž odmastíte dno, abyste odstranili případné připálené kousky.
- Navrch nasypte nakrájená rajčata, ale nemíchejte. Jednoduše zajistěte pokličku.
- Zvolte možnost PRESSURE COOK a nastavte čas na 3 minuty.
- Po skončení programu nechte tlak přirozeně povolit.
- Jakmile ventil klesne, sejměte víko.
- Vychutnejte si polévku rozmixovanou, nebo pokud dáváte přednost hladké konzistenci, rozmixujte ji ručním mixérem.
- Podle potřeby dochuťte bylinkami, semínky a kořením.